Sport

Ce n-a reusit Oltchim a reusit Larvik. Krim – Larvik 19-27 (9-13)

Ce n-a reusit Oltchim a reusit Larvik. Krim – Larvik 19-27 (9-13)
Ce n-a reusit Oltchim a reusit Larvik
Ce n-a reusit Oltchim a reusit Larvik

Oltchim Rm. Valcea a ratat o calificare pe care a avut-o in mana mai bine de 30 de minute din meciul retur, cand au condus chiar si la 6 goluri diferenta, pentru ca pe final Gyor sa se apropie la doar un gol si sa obtina calificarea in finala.

Invinsa in primul meci pe teren propriu cu acelasi scor ca si Oltchim, 22-24, sambata seara Larvik a gestionat mai bine jocul de la Ljubljana si dupa ce a fost condusa cu 4-1 a revenit si in minutul 18 conduceau cu 4-9. La pauza Larvik au avut 4 goluri avans, 9-13, tot atatea cate au avut si Oltchim la Veszprem, 10-14. In partea a doua a meciului norvegiencele de la Larvik nu s-au pierdut cu firea si au continuat sa domine jocul, marindu-si avantajul pe tabela si nu au mai tremurat pentru calificare, castigand la final cu 19-27. Astfel, Larvik a revenit in deplasare, asa cum o putea face si Oltchim cu Gyor, dar se pare ca mentalitatea handbalistelor de sorginte latina nu e aceeasi ca a nordicelor, chiar daca antrenorul Oltchimului e tot un nordic. Dupa meci, gurile rele au spus ca Bulatovic, handbalista platita cu 200.000 euro pe an, nu s-ar fi omorat cu firea in meciul cu unguroaicele deoarece agentul ei se afla in tratative avansate cu echipa lui Martin Ambros, ETO Gyor.

Pineau si-a anuntat plecarea
Pineau si-a anuntat plecarea

Insa primele care au anuntat ca parasesc Oltchimul au fost Oana Manea, care va pleca la Krim, si Allison Pineau, dupa ce chiar inaintea meciului cu Gyor, Marija Jovanovic anuntase ca a semnat pentru echipa din Rusia, Astrakhanochka, la care Oltchimul a imprumutat-o anul acesta pe Ekaterina Vetkova si la care mai evolueaza o alta fost jucatoare a valcencelor, Sanela Knezovic. Eroina meciului de la Veszprem, portarul Silvia Navarro, nu a anuntat inca daca mai ramane sau pleaca de la Oltchim, dar ofertele pentru ea nu lipsesc si portarita spaniola nu vrea sa se grabeasca. Oana Manea, insa, s-a grabit din nou, dupa ce in returul cu Gyor, in ultimul minut de joc s-a grabit in atac si a pierdut mingea la trei secunde de la declansarea atacului si in loc ca Oltchimul sa aiba ultimul atac si sa inscrie pentru 24-26, scor care ar fi adus calificarea, Gyorul a terminat meciul in atac si s-a calificat. Alexandrina Barbosa, care a inscris de cinci ori la Veszprem, este si ea ca si plecata de la Oltchim, iar pentru campionatul viitor echipa din Valcea va fi nevoita sa-si adune din handbalistele imprumutate in prezent la diverse cluburi. Dintre cele care au evoluat anul acesta pentru sezonul viitor vor mai ramane probabil doar: Ungureanu, Farcau, Meirosu, Bradeanu, Curea, Managarova, Nechita, Neagu, alaturi de care vor fi si junioarele Safta si Stan. Insa echipa din Valcea le poate chema pe Buceschi, Babeanu, Vetkova, Marin, Smedescu de la cluburile unde sunt imprumutate. Asta daca se vor gasi sponsori care sa sustina o echipa in Liga Campionilor.

Finala Ligii Campionilor din 2013 se va juca in dubla mansa, in 4/5, respectiv 11/12 mai, intre ETO Gyor si Larvik.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.