Silviu Mares 24 decembrie 2012
Angajatii CET vor protesta in a treia zi de Craciun, pentru ca nu si-au primit salariile din septembrie
Angajatii CET vor protesta in a treia zi de Craciun, pentru ca nu si-au primit salariile din septembrie
Angajatii CET vor protesta in a treia zi de Craciun, pentru ca nu si-au primit salariile din septembrie

Sindicatul din SC CET SA Braila, operatorul local de termoficare, a anuntat ca pe 27 decembrie, in a treia zi de Craciun, mai exact de Sfantul Stefan, va organiza o actiune de protest in curtea societatii, in semn de protest fata de intarzierea platii drepturilor salariale.

Potrivit liderului sindicatului CET, Gheorghita Pirlog, angajatii CET vor picheta sediul societatii, suparati fiind pentru ca nu si-au primit toti banii pe luna septembrie. „Abia am incasat a doua jumatate a avansului pe luna septembrie, in contextul in care promisiunea era sa ni se achite si lichidarea lunii septembrie. Vin sarbatorile, toata lumea are nevoie de bani, iar noi suntem dusi cu vorba. Asa ca joi, 27 decembrie, ne vom strange din nou in curtea unitatii pentru a ne cere drepturile”, a declarat Gheorghita Pirlog.

Directorul SC CET, Stanel Necula, a declarat ca se cauta solutii pentru a fi platite drepturile salariale ale anhajatilor pentru a inchide platile pe luna septembrie.

In toamna acestui an, salariatii CRT au portestat mai bine de o saptamana, unii recurgand chiar la greva foamei, pe motiv ca nu si-au primit salariile.

In luna octombrie, consilierii locali municipali braileni au aprobat, in sedinta extraordinara , acordarea unui ajutor in valoare de doua milioane de lei pentru repornirea fluxului de productie de la CET si plata restantelor salariale.

SC CET SA Braila, care are 380 de angajati, trece de multi ani printr-o situatie financiara grava, care a culminat iarna trecuta cu debansarea in masa a tuturor proprietarilor de apartamente cuplati la sistemul centralizat de incalzire, ca urmare a intreruperii alimentarii cu gaz a CET-ului.

Greva foamei la CET Braila
Greva foamei la CET Braila

Asociatiile de proprietari datoreaza CET-ului 10 milioane de lei, iar CET-ul datoreaza la randul lui catre furnirorul de gaze 8 milioane de lei.

Primarul Aurel Simionescu a facut apel catre braileni sa isi plateasca datoriile la SC CET, daca vor sa primeasca agent termic in aceasta iarna, mai ales ca sunt mari probleme si cu plata salariilor angajatilor societatii.

Primarul a avertizat ca, in contextul in care platile populatiei pentru lunile noiembrie si decembrie au fost foarte mici, va urma o perioada dificila in prima luna a noului an.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.