Ingrediente foi:
5 linguri ulei
100 g zahar
2 oua
150 ml lapte
1 lingurita bicarbonat
4 cani faina
Ingrediente crema:
1 litru lapte
200 g zahar
10 linguri faina
3 oua
200 g unt
2-3 lamai
Mod de preparare:
Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii (20/30)cm.Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.
Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu.Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.Intre timp mixam bine untul,pana devine ca o crema fina.Cand s-a racit crema,adaugam untul frecat,putin cate putin.La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.