
[quote style=”1″]Marturisesc ca mie imi place vara pentru ca sunt legume pe alese, astfel incat pot jongla cu diverse combinatii in alcatuirea preparatelor. Mai dauna-zi, preumblandu-ma pe la piata, am intalnit niste dovlecei frumosi si proaspeti, care atat s-au “rugat” de mine, incat milos, i-am luat putin la plimbare, sa vedem ce-o iesi din asta…Habar nu aveau ce-i asteapta…Asa ca, ajuns acasa, m-am hotarat la iuteala sa fac Dovlecei fripti cu mujdei. Am ales varianta asta, intrucat nu-mi sunt chiar pe plac ce-i prajiti, inghit mult ulei si nu prea fac bine nici sanatatii in general. Totusi, ca un Maitre ce se respecta, am imbinat utilul cu placutul, in sens ca apare pe undeva si niscaiva ulei aromat cu usturoi si chili. Rezultatul a fost potrivit asteptarilor asa ca, haidem sa vedem cum procedam. Doar ce v-am povestit ca rostuim ceva dovlecei, acum sa vedem ce mai asezam pe langa…mai nimic, dar totusi…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 kg dovlecei proaspeti potriviti
- 1 legatura usturoi verde
- 1 rosie
[/list]
Mod de preparare:
Nu este deloc dificil, atfel incat feliem pe lungime dovleceii, odata spalati si fasonati de coada, le dam un praf de sare si ii lasam 20 minute sa-si lase apa.
Pregatim grill-ul incins si pensulam fiecare felie de dovlecel cu ulei aromat de chili si usturoi, apoi ii frigem pe fiecare parte.
Alcatuim separat un mujdei de usturoi verde, bine batut, taiem rosia felii si montam pe platou.
Peste feliile de rosii, asezam rulourile facute din feliile de dovlecei fripti, nu ne zgarcim la mujdei pentru ca este mai mult aromat decat iute, stropim cu otet balsamic si cam gata.
Gustul este extraordinar.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare