[quote style=”1″]Cui nu-i plac capsunile sa nu citeasca! Ceea ce urmeaza este deliciul fanilor capsunilor, fruct excelent si de sezon. Cu o prezentare spectaculoasa, Tarta de capsuni, este pe cat de usor de facut pe atat de savuroasa. Haideti sa povestim despre cum se prepara…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
Blatul:
- 3 oua mari
- 100 g faina
- 30 ml apa rece
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa(optional)
- esenta vanilie
- un praf de sare
- ¼ lingurita praf de copt
Décor:
- 500 g capsuni,
- Frisca
[/list]
Mod de preparare:
Asa cum este firesc incepem cu blatul si batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 minute dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada. Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina. Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 180 grade.
Dupa ce blatul este gata, ornam cu frisca posata si felii de capsuni si menta proaspata.
Se serveste rece.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare