Sport

Viitorul Ianca a câștigat Cupa Moș Crăciun la fotbal în sală

Viitorul Ianca a câștigat Cupa Moș Crăciun la fotbal în sală

În prezența a circa 400 de spectatori, miercuri seara s-au jucat finalele celei de-a IV-a ediții a Cupei Moș Crăciun la fotbal în sală. La fel ca și anul trecut competiția a fost câștigată de Viitorul Ianca, care s-a impus în finală în fața celor de la Pretenașii.

Dacă anul trecut Ianca a câștigat după loviturile de departajare, anul acesta s-au impus în timpul regulamentar cu scorul de 4-1, după ce la pauză au fost conduși. Finala mică a fost câștigată de AS Dinamo, care a învins cu 5-3 (3-1) pe FC Mihai Eminescu Luceafărul.

Primul meci, finala mică, a început la ora 17.30 și a opus echipele AS Dinamo și FC Mihai Eminescu Luceafărul. Costel Mocanu a deschis scorul pentru Dinamo în minutul 6, dar după numai câteva secunde Costin Ciucureanu a restabilit egalitatea. În minutul 11 Valentin Dumitrana a readus pe Dinamo în avantaj, iar în minutul 19 Costel Mocanu a stabilit scorul primelor 20 de minute ale meciului.

După pauză tot AS Dinamo a marcat primul gol, Costel Mocanu realizând ”tripla” în minutul 24, iar echipa sa s-a distanțat la 3 goluri, scor 4-1. În minutul 31 Constantin Spînache a redus din handicap, dar după numai un minut Valentin Dumitrana a refăcut diferența de trei goluri. Constantin Spînache a marcat în minutul 36 pentru 5-3 și acesta a rămas scorul până la final.

Înaintea finalei mari, pe teren au intrat echipele de copii de la Voința racovița și Voința Surdila Greci. cele două echipe au jucat două reprize a câte 10 minute, dar fără să se țină rezultatul, copii fiind interesați mai mult să-și arate aptitudinile deprinse în acest sport.

La finalul meciului de juniori U14,  Mario Chirpac de la Surdila Greci a primit diploma pentru cel mai bun jucător, iar Romeo Munteanu de la Racovița a primit diploma pentru cel mai tehnic și de perspectivă jucător. Toți copiii celor două echipe au primit câte o pungă cu dulciuri de la Moș Crăciun, care i-a avut ca delegați să împartă cadourile pe președintele AJF Brăila Laurențiu Vărgatu și pe președintele comisiei județene de arbitrii Teodor Grozea.

Cel mai așteptat meci al serii a fost finala mare, reeditarea celei de anul trecut, între Viitorul Ianca și Pretenașii. Meciul a început spectaculos, cu mari ratări la ambele porți. Mai întâi Dima a nimerit bara în minutul 2, apoi un minut mai târziu Vasilică Gheorghe a șutat la poarta cealaltă, dar Jalbă a respins. ratările la cele două porți au continuat până aproape de jumătatea primei reprize, când apărările celor două echipe au început să se organizeze mai bine și acțiunile de atac se opreau în marginea semicercului de la 9 metri. În minutul 18 Marius Dima, singur cu portarul ureche a șutat pe lângă poartă de la 4 metri. În minutul 19, după o lovitură liberă executată în zid de Vasilică Gheorghe mingea a ieșit în aut. Tot Vasilică Gheorghe a executat și a trimis în fața porții, de unde Liviu Boariu a reluat spectaculos sub transversală și a deschis scorul pentru Pretenașii, care au intrat în avantaj la pauză.

În minutul 22 Cireș a executat un corner de pe stânga până la Cosmin Necoară, care a șutat puternic cu stângul și a egalat. Un minut mai târziu Viitorul Ianca a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 10 metri, cu zid. Cosmin Necoară a șutat ca în zilele când evolua în liga a 2-a la Dacia Unirea și a șutat violent în vinclul din dreapta portarului Ureche, 2-1 pentru Ianca. În minutul 24 Viitorul Ianca și-a mărit avantajul după o acțiune rapidă finalizată de Andrei Crăciun. Cu 30 de secunde înaintea finalului de meci Alexandru Cireașă i-a pasat în față lui Ionuț Matei, care l-a învins pe Ureche pentru a patra oară în acest meci și Viitorul Ianca și-a adjudecat din nou trofeul după o victorie cu 4-1 (0-1).

În cele cinci seri în care s-a desfășurat turneul de fotbal în sală, spectatorii, dar și jucătorii și arbitrii au făcut donați pentru doi brăileni care au nevoie de bani pentru tratamente în străinătate ca să scape de bolile de care suferă. Este vorba despre Ana Maria Ciutacu, elevă la Liceul Hariclea Darclee și de Laurențiu Prozan. În total s-au strâns 6585 lei, bani care vor fi împărțiți între cele două familii ale tinerilor.

Echipele clasate pe locurile 4-8 au primit diplome de participare și câte o cupă, iar echipele de pe locurile 1-3 pe lângă diplomă și cupă au primit și medalii. Pentru titlul de golgheter a fost premiat Andrei Crăciun de la Viitorul Ianca. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Octavian Cireș de la Viitorul Ianca. Cel mai bun portar a fost desemnat Andrei Ureche de la Pretenașii, Echipa de la Penitenciare a primit trofeul fair-play.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •