Sport

Victorie la pas pentru LPS Braila

Victorie la pas pentru LPS Braila
LPS Braila victorie la pas cu LPS Focsani
LPS Braila victorie la pas cu LPS Focsani

LPS Braila – LPS Academica Focsani 26-21 (19-9)

Joi 11 aprilie, de la ora 13.00, in Sala de jocuri a LPS Braila, s-a desfasurat meciul din ultima etapa a campionatului national de handbal junioare I, LPS Braila – LPS Academica Focsani. Cu locul 2 deja asigurat inaintea acestei etape, handbalistele de la LPS Braila, pregatite de Viorel Alexandru, au jucat lejer in fata echipei de pe locul 5, care a acumulat doar 4 puncte pana la acest joc.

Scorul a fost echilibrat pana in minutul 6, la scorul de 2-2, dupa care handbalistele de la Braila au apasat pe acceleratie si cu o aparare foarte buna au declansat contra-atacuri pentru cele doua extreme si in minutul 18 scorul era 13-2, rezultat care arata adevarata diferenta de valoare intre cele doua echipe. Din acest moment jocul s-a echilibrat din nou, pe fondul ratarilor echipei brailene, care au irosit doua contra-atacuri prin Carmen grigoras, aceasta fiind sanctionata cu pasi, iar in minutul 26 focsanencele se apropiasera la 8 goluri. Un nou forcing de trei minute al fetelor de la Braila, cu patru goluri consecutive, a dus scorul la 19-7 cu un minut si jumatate inaintea pauzei. Dar pana la sunetul sirenei, Iuliana Stoleru a mai inscris de doua ori in ultimul minut si a stabilit scorul primei reprize, LPS Braila – LPS Academica Focsani 19-9.

Partea a doua a fost una echilibrata, in care fetele de la Braila nu au fortat deloc, dar au mentinut avansul de 9-10 goluri pana in minutul 56, la scorul de 26-17. Pe fondul relaxarii, dar si cu majoritatea titularelor pe banca, in ultimele patru minute handbalistele lui Alexandru au incasat patru goluri si astfel meciul s-a incheiat cu scorul de 26-21 pentru ele, cu o a doua repriza castigata de echipa din Focsani. In aceasta repriza gazdele au marcat doar 7 goluri, in timp ce oaspetele au inscris de 12 ori.

Gabriela Moldoveanu – 6 goluri si o bara in 30 de minute

LPS BrailaPentru LPS Braila au marcat: Gabriela Moldoveanu -6, Madalina Popa -4, Carmen Grigoras -4, Roxana Tabarcea -3, Bianca Chipciu -3, Monica Voda -2, Elena Casian -1, Florentina Irimia -1, Anca Ciuclaru -1 si Maria Paraipan -1. Au mai jucat: Laura Bujoiu, Simona Bogus si Alexandra Baltat – in poarta si Larisa Valcu. Antrenor: Viorel Alexandru. LPS Braila a beneficiat de o aruncare de la 7 m, ratata de Carmen Grigoras si a aruncat de 45 de ori la poarta. Singura jucatoare care a fost eliminata 2 minute a fost Carmen grigoras in minutul 57:02.

Pentru LPS Academica Focsani au marcat: Iuliana Stoleru -7, Laura Petrea -7, Andreea Prodan -6 si Mariana Arositei -1. Au mai jucat: Irina Sava si Andreea Olteanu – in poarta; Laura Manea, Oana Mocanu, Ana Maria Draghici, Alina Bogzeanu, Raluca Diaconescu si Nicoleta Ghitau, iar Madalina Filip a fost doar prezenta pe banca, fara sa intre in joc. Antrenor Doina Ene. Partida a fost arbitrata de galatenii Lucian Antohi si George Stefan.

Fetele de la LPS Braila vor evolua in perioada 17-21 aprilie la primul turneu semifinal, locatia urmand a fi stabilita in zilele urmatoare. Primele patru echipe din cele patru serii ale primului turneu se mifinal se vor califica la al doilea turneu semifinal ce va avea loc in perioada 26-28 aprilie, perioada in care insa se va desfasura la Braila si faza pe zona a ONSS la handbal fete – nivel liceeal.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.