Sport

Victorie dupa 6 luni pentru Dacia Unirea Braila

Victorie dupa 6 luni pentru Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila a reușit să spargă gheața și să obțină prima victorie după șase luni în care nu a cunoscut gustul victoriei într-un meci oficial. Bucuria victoriei este cu atât mai mare cu cât a fost obținută în fața unei pretendente la promovare, brăilenii câștigând cu 1-0 (1-0) meciul cu Chindia Târgoviște.

Prima ocazie de gol a meciului a aparținut oaspeților, în minutul 8. Liviu Mihai i-a pasat pe culoar lui Nisipeanu, acesta a scăpat singur cu portarul și a șutat de la 8 metri lateral dreapta, însă Botaş a respins în corner, cu piciorul. În minutul 13 Vătavu bate o lovitură liberă de la 20 de metri, uşor lateral dreapta, peste zid, dar şi pe lângă bara din stânga lui Botaş.

În minutul 14 brăilenii au avut prima ocazie de a marca. Anghelina a șutat de la 18 metri, din vole, o minge respinsă de Vătavu, dar Popescu a scos mingea de lângă bară, în corner.

În minutul 16 brăileni au obținut o lovitură liberă de la peste 30 de metri, poziție centrală. Marian Anghelina și-a asumat un șut direct pe poartă, care l-a surprins pe portarul Popescu, care în loc să încerce să boxeze mingea în față a trimis-o în propria poartă, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Golul marcat le-a dat mai mult curaj brăilenilor și în minutul 18 Banyoi a centrat din alergare din dreapta careului şi Cubleşan a şutat puţin peste transversală, din 12 metri. Un minut mai târziu Cubleșan a pătruns pe partea stângă, dar a șutat din unghi, peste poarta apărată de Popescu.

Chindia a ieșit din nou la atac, căutând egalarea, iar în minutul 23 Nisipeanu centrază în faţa porţii, Florea luftează, iar Stănciulescu a vrut să respingă din 6 metri și a șutat în blocajul lui Florea, însă mingea s-a dus pe lângă bară, în aut de poartă.

În minutul 38 Cherchez pătruns în careu pe partea stângă, a centrat în faţa porţii pentru Florea, însă Ghiocel reia de la prima bară spre propria poartă, dar Botaş are un reflex şi respinge cu piciorul în corner. În minutul 40 Manea a șutat de la 22 de metri, lateral, dar mingea s-a dus peste poartă. În minutul 43 Cubleşan a trimis în careu o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, Anghelina a reluat cu capul din 8 metri, dar portarul Popescu a reținut în doi timpi.

Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparținut oaspeților în minutul 45+1. După o acțiune prelungită de atac a Chindiei, Cherchez a reluat lobat din 13 metri, însă mingea a picat pe transversală şi a ieșit în afară, iar la pauză Dacia Unirea a intrat în avantaj, scor 1-0.

Repriza a doua a fost dominată cap coadă de Chindia, în timp ce echipa brăileană s-a mulțumit să se apere supraaglomerat pentru a păstra rezultatul de la pauză. În minutul 48, în urma unei lovituri libere, Florea a reluat cu capul spre poartă, dar botaș a reținut fără probleme. În minutul 53 Nisipeanu a centrat din dreapta careului, Florea a sărit pe lângă minge la colţul scurt, mingea a fost degajată slab de Anghelina și a ajuns la Liviu Mihai, iar acesta a șutat de la 16 metri, lobat, sub transversală, însă Botaş a respins în corner.

În minutul 63 Licu a centrat din dreapta, iar Cherchez a reluat din 7 metri, lateral, dar mingea s-a dus peste transversală. Brăilenii au plecat pe un contraatac, Manea a pătruns spre poartă dar șutul său a fost defectuos și s-a dus multe pe lângă. În minutul 68 Cherchez  a șutat din careu, spre colțul lung, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Un minut mai târziu Florea a șutat de la marginea careului, dar Botaș a reținut fără probleme. Ofensiva oaspeților a continuat și Florea a centrat în careu, Martac a reluat cu capul din 7-8 metri, însă peste poartă.

Abia în minutul 71 Dacia Unirea s-a apropiat de poarta oaspeților, la primul corner din partea a doua a jocului, când Dima a reluat centrarea lui Cubleșan peste poarta lui Popescu. În minutul 81 Neguț a reluat peste poarta lui Botaș, din 14 metri, iar în minutul 85 Florea a pătruns în careu, dar a șutat slab și Botaș a reținut. În minutul 88 Al. Pop a pătruns pe partea stângă, dar șutul său s-a dus paralel cu poarta și a ieșit în aut de margine. Meciul a fost prelungit aproape 7 minute, iar brăilenii au terminat meciul în 10 oameni, Cubleșan părăsind terenul accidentat. Oaspeții au avut o ultimă șansă de a obține măcar un punct în deplasarea de la Brăila, dar șutul lui licu din marginea careului a fost reținut de Botaș și Dacia Unirea a obținut o victorie muncită, care le dă speranțe că se pot salva de la retrogradare.

Dacia Unirea: Botaş – Al. Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Nicola – Anghelina (min. 81 Al. Pop), M. Dima – Alin Manea (min. 67 Gab. Niţă), Cubleşan, Ol. Bucur (min. 71 O. Covaciu) – Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru

Chindia: I. Popescu – D. Ciobotariu, Ov. Morariu (min. 59 Cr. Neguţ), Vătavu, Martac – Nisipeanu (min. 62 R. Licu), L. Mihai, Rogoveanu, Crinel Stoica – D. Florea (min. 86 S. Jurj), Cr. Cherchez. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Următorul meci pentru Dacia Unirea Brăila este programat joi, 12 aprilie, de la ora 17.00, în deplasare la Sportul Snagov.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •