Sport

Victoria cu Braila nu le ajuta pe Danubius Galati

Victoria cu Braila nu le ajuta pe Danubius Galati

Victoria cu Braila nu le ajuta pe Danubius GalatiDanubius Galati avea mai mare nevoie de o decizie favorabila la contestatia pentru meciul cu SCM Craiova, decat o victorie in fata Dunarii Braila.

Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal, a judecat marti cazul HC Danubius-SCM Craiova, caz in care HC Danubius contesta dreptul de joc al jucatoarelor Carmen Amariei si Simina-Ioana Vezentan. CA-ul federatiei a decis ca echipa din Craiova sa fie sanctionata doar cu o amenda de 1500 de lei, iar rezultatul meciului Danubius-SCM Craiova sa ramana cel de pe teren, 30-29 pentru oltence.

Memoriul Danubiusului a fost respins, pe motiv ca nu s-a depus in timp util contestatia, la 10 minute de la finalul jocului. Decizia este definitiva si irevocabila. In urma deciziei FRH, HC Danubius ramane pe ultimul loc in Liga Nationala cu 5 puncte, la 4 puncte distanta de SCM Craiova si CSM Ploiesti, primele echipe de deasupra liniei de retrogradare si are sanse doar teoretice de a se salva de la retrogradare.

Reamintim faptul ca HC Danubius a contestat dreptul de joc al jucatoarelor Carmen Amariei si Simina Vezentan deoarece, clubul SCM Craiova avea interzis sa faca transferuri, datorita unui litigiu financiar cu Ioana Mihaela Patuleanu, care din vara anului 2012 evolueaza la Galati.

HC Danubius mai are de jucat doar doua meciuri pe teren propriu, cu CSM Ploiesti si HCM Roman, iar celelalte 4 deplasari sunt theoretic imposibile, la Zalau, la Brasov, la Valcea si la Baia Mare. Asadar, chiar daca au castigat cum au castigat meciul cu HC Dunarea Braila, echipa antrenata de Sanda Soare mai are doar sanse teoretice de a scapa de la retrogradare, adica Ploiestiul sa piarda tot pana la finalul campionatului, ceea ce este practic imposibil, handbalistele antrenate de Simona Gogirla fiind intr-o revenire de forma in acest an. SCM Craiova, cealalta echipa din subsolul clasamentului, are avantajul meciurilor directe cu Danubius Galati, astfel incat Glibko&co au nevoie sa castige in ultimele etape cu 5 puncte mai mult decat elevele lui Bogdan Burcea. Asadar, aceasta victorie controversata a Danubiusului, care a dus la demisia de onoare a lui Ioan Baban, ar putea fi ultima in fata Dunarii Braila, cel putin pentru urmatorul an, acestea urmand sa joace in Divizia A din sezonul viitor.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.