Stiri Sport

Verdictul medicilor legisti in cazul Octavian Ciocan: stop cardio-respirator

Verdictul medicilor legisti in cazul Octavian Ciocan: stop cardio-respirator
Verdictul medicilor legisti in cazul Octavian Ciocan stop cardio-respirator
Mihai Octavian Ciocan

O familie isi plange copilul care s-a stins din viata la nici 19 ani. Parintilor nu le-a mai ramas decat suferinta si multe intrebari dupa ce baiatul lor a plecat duminica, la o petrecere si nu s-a mai intors. Era sportiv de performanta, era sanatos tun, spun medicii la care facea controale periodice, dar totusi, a facut infarct si in cateva clipe s-a stins. Din spusele specialistilor, infarctul este un pericol care ii paste pe multi sportivi, cu inimile suprasolicitate de efort.
Octavian Ciocan, descoperit si lansat in natatie de Marinela Gogoasa, si propulsat spre marea performanta de Laura Sachelarie, are in panoplie zeci de diplome si medalii de la competitiile de inot, castigate in ultimii 10 ani. Reamintim ca Octavian a decedat duminica noaptea, la o petrecere, unde a baut ceva alcool, niste visinata adusa de unul dintre prietenii prezenti la petrecere.

Rezultatul necropsiei a aratat cauza mortii: stop cardio-respirator, pe un infarct foarte extins. Conform specialistilor la unii sportivi se produce o dezvoltare a fibrei musculare cardiace care, la un moment dat, o ia inaintea vaselor de sange si aceasta poate provoca infarctul, pe fondul unei stari emotionale. Este un risc la care sunt expusi sportivii de performanta, pentru ca inima lor se dezvolta altfel. Parintilor si prietenilor lui Octavian Ciocan le este insa greu sa inteleaga de ce a murit acesta, mai ales ca nu stiau sa aiba vreo problema de sanatate, avand in vedere ca facea periodic controale medicale, obligatorii pentru sportivii de performanta, inclusiv la Centrul de Medicina Sportiva Bucuresti.

Mihai Octavian Ciocan a castigat peste 20 de medalii de aur in competitiile interne: 4 la Campionatele Nationale de Poliatlon din 2006, 5 la Campionatele Nationale Scolare din mai 2006 de la Arad, 4 la Campionatele Nationale pentru copii de 11-13 ani de la Braila in iulie 2006, doua medalii de aur la Campionatele Nationale de juniori II in 2006, doua la Campionatele Nationale pentru copii de 11-13 ani de la Braila in iulie 2007, una la Campionatele Nationale de juniori II in noiembrie 2007, una la Campionatele Nationale de juniori II in 2008, trei la Campionatele Nationale de juniori II in 2009, 3 la Campionatele Nationale de juniori II in 2010, 4 la Campionatele Nationale de juniori I in 2011. de asemenea a castigat 3 locuri I la concursul international de la Viena – iunie 2006, 6 locuri I la Cupa TYR – Baia Mare, mai 2010, argint la 100 m fluture si bronz la 50 si 200 m fluture, la Balcaniada de juniori din 2011, aur la Balcaniada de juniori din 2012 la probele de 50, 100, 200 si 400 m liber, argint la 100 m fluture si bronz la 50 m fluture. In iulie 2012 a indeplinit baremul de participare la CE de juniori doar la proba de 200 m liber, la care insa nu a reusit sa urce pe podium, iar aici s-a rupt ceva in viata lui sportiva, renuntand sa mai concureze de atunci la vreo competitie

Campionul balcanic, Mihai Octavian Ciocan, va fi inmormantat joi, la Braila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.