ProBr

Unde te-ai dus tu… mielule?

 

 

Unde te-ai dus tu... mielule?
Unde te-ai dus tu… mielule?

Daca in anii trecuti angajatii bugetari beneficiau de prime consistente in preajma sarbatorilor, fie ele Pacale sau de Craciun, iata ca “traditia” s-a cam dat uitarii. Lipsa banilor alocati primelor, nu mai este trecuta pe lista de prioritati a sefilor, astfel ca oamenii se pot “mandri” cu o ditamai “buza umflata”.

Pastele vine fara sperante de prime pentru salariatii din sistemul bugetar. Angajatii din primarii si din Consiliul Judetean au si anul ?acesta interzis la prime, la fel ca si cei din regiile sau societatile de stat. Ca si anul trecut, primele dupa parerea unora sunt “ilegale”. Si chiar daca nu ar fi asa, oamenii tot nu ar primi niciun ban pentru mielul de paste, pentru ca banii de la buget sunt prea putini si trebuie chivernisiti asa cum trebuie, astfel incat o recompensare financiara a salariatilor este exclusa. Atat angajatii din Primaria Braila, cat si cei din Consiliul Judetean, vor pleca acasa doar cu salariile, fara niciun leu in plus. Nici pentru copiii acestora nu sunt prevazuti bani de la buget, asa ca iepurasul va fi mult mai sarac decat Mos Craciun. In Institutia Prefectului situatia este aceeasi. Nici in institutiile deconcentrate din judet situatia nu este alta. Bani nu sunt, in schimb directorii au pentru angajatii lor numai… urari de bine. Aceeasi situatie este valabila pentru toti bugetarii. Ceva mai fericiti sunt cei care lucreaza in invatamant. Chiar daca nu primesc nici bani, nici bonuri, ei vor avea parte de o vacanta de aproape o saptamana. Dascalii vor merge din nou la scoala in a 3-a zi de Paste. Nu acelasi lucru se va intampla insa in spitalele din municipiu si judet. Spre deosebire de ceilalti bugetari, medicii si asistentele vor asigura doar garzile si urgentele ca intr-o zi de week-end inclusiv si ziua de luni, 7 aprilie.

Singura speranta sa primeasca ceva bani in plus de Paste fata de salariu o au angajatii din mediul privat, dar si aici putine sunt firmele care au fonduri disponibile pentru prime. Cert este ca din aceasta saptamana toate standurile de carne din pietele brailene vor avea miei la preturi diferite de la 25 de lei pe kg., pescariile, scrumbii de 20 de lei pe kg., cozonaci si cate si mai cate bunatati pentru marea sarbatoare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.