ProBr

Un egal era mai echitabil

Un egal era mai echitabil
Un egal era mai echitabil
Un egal era mai echitabil

Dacia Unirea Brăila n-a reușit să plece neînvinsă de la Călărași, în etapa intermediară din seria I a Ligii a 2-a la fotbal. Elevii lui Alin Pânzaru au dat o replică bună gazdelor, dar cu 20 de minute înaintea finalului de meci, un șut de la marginea careului a lui Kanda a făcut diferența.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor, în minutul 13, când Vădrariu a ratat din 5 metri, şutul său este respins de Niță. În minutul 31 Alami a reluat cu capul din 6 metri, dar portarul Mitrea a reținut mingea.

În minutul 39 a fost rândul brăilenilor să fie aproape de a marca, dar Enciu scăpat singur cu portarul Lungu n-a reușit să-l învingă pe acesta, fostul stelist reușind să reţină balonul. Două minute mai târziu Roșu a șutat periculos, din unghi, dar portarul gazdelor a respins mingea. La pauză s-a intrat la scorul de 0-0 și brăilenii sperau să plece cu puncte de la Călărași.

După pauză, prima ocazie de a marca a aparținut Daciei Unirea Brăila. În minutul 50, Marco Enciu a șutat din 9 metri, dar mingea a lovit bara laterală și a ieșit apoi în afara terenului. În minutul 67, Alami trage la poartă din 6 metri, mingea îl lovește în mână pe Ivan, care ieșise la blocaj prin alunecare, dar jocul a continuat, în ciuda protestelor gazdelor care au cerut penalty, însă nu putea fi vorba de așa ceva. Două minute mai târziu, V. Andrei a șutat periculos de la 22 de metri, dar Mitrea a respins în corner.

Pe fondul unui joc bun al brăilenilor, în minutul 73, a venit golul Dunării Călărași. După o centrare de pe dreapta și o recentrare, mingea a ajuns la Kanda, care a șutat de la marginea careului în stânga portarului Mitrea, reușind să înscrie singurul gol al meciului. Două minute mai târziu Dacia Unirea a avut ocazia să egaleze, dar lovitura liberă executată de Dima de la 25 de metri a lovit bara transversală a porții apărate de Cezar Lungu. Tot în repriza a doua Pușcașu a mai expediat și el un șut periculos, dar fără rezultat pe tabela de marcaj, care a rămas încremenită la scorul de 1-0 pentru gazde.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bumbac, Bg. Panait (min. 24 V. Andrei), M. Mureşan – S. Matei, Preoteasa, Kanda, Alami, Vădrariu (min. 87 M. Chițu) – V. Balint (min. 90 M. Ștefan). Antrenor: Adrian Mihalcea

Dacia Unirea Brăila: Cr. Mitrea – G. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (min. 59 A. Pușcașu) – C. Roşu (min. 76 G. Iordache), M. Dima (min. 82 Onofraș), Petean, Frunză – M. Enciu, Al. Muscă. Antrenor: Alin PânzaruIMG_8340

”Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil după aspectul jocului. Noi am ratat mai mult, am avut și două bare, dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei au fost singurii care au marcat. Călărașiul sunt o echip bună și în ciuda ploii spectatorii au venit la meci și și-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, punând presiune pe adversar și pe arbitrii. Păcat că n-am luat un punct la Călărași”, a declarat Alin Pânzaru la finalul meciului.

Celelalte rezultate înregistrate în etapa a 24-a au fost:

Academica Clinceni – Bucovina Pojorâta 5-1 (1-0)

CS Balotești – Gloria Buzău 1-1 (1-0)

Farul Constanța – ACS Berceni 4-1 (1-0)

Ceahlăul Piatra Neamț – Oțelul Galați 3-0 (1-0)

Meciul Rapid București – SC Bacău se va juca joi, 24 martie, de la ora 20.00.

În etapa următoare Dacia Unirea Brăila va juca tot în deplasare, la Gloria Buzău. Meciul se va juca sâmbătă, 26 martie, de la ora 19.00.  Pentru meiul de la Buzău Alin Pânzaru nu va putea conta pe Costin ghiocel și Laurențiu Petean, care vor fi suspendați după cartonașele galbene primite în meciul de la Călărași, ajungând la cota 4.

IMG_8325 IMG_8338

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •