Sport

Turneu regional de handbal junioare IV

Turneu regional de handbal junioare IV
Turneu regional de handbal junioare IV
Turneu regional de handbal junioare IV

De vineri pana duminica, in Sala de jocuri a LPS Braila s-a desfasurat faza pe euro-regiuni la handbal junioare IV. La acest turneu au participat 9 echipe, impartite in doua grupe. Junioarele IV de la LPS Braila, fete nascute in anii 2000-2001, au facut parte dintr-o grupa cu CSS Tulcea, Art Galati, CS Murfatlar si Danubius Galati.

Desi au jucat pe teren propriu, fetele pregatite de profesorul Eugen Jelesneac s-au simtit pe teren de parca au jucat in deplasare. In primul meci, vineri seara de la ora 17.00, au intalnit fetele de la CSS Tulcea, echipa care a venit la Braila insotita de o galerie adevarata, formata din parintii jucatoarelor, galerie dotata cu bannere si tobe, care si-au incurajat in permanenta echipa. Desi fetele lui Jelesneac au condus la un moment dat si cu trei goluri diferenta, in final, experienta si faptul ca jucatoarele de la Tulcea joaca de 4-5 ani impreuna, dar si suportul moral din tribune, au facut ca LPS Braila sa piarda meciul cu CSS Tulcea cu scorul de 17-21. Sambata insa, jucatoarele de la LPS Braila, nu au mai avut aceeasi presiune a publicului si s-au concentrat mai bine la joc castigand ambele meciuri, LPS Braila – ART Galati 18-13 si LPS Braila – CS Murfatlar 14-5.

LPS Braila - Danubius Galati 12-13
LPS Braila – Danubius Galati 12-13

Duminica dimineata, de la ora 10.00, LPS Braila a intalnit, in meciul decisiv pentru calificarea la turneul semifinal de la Iasi, pe Danubius Galati. Acestea au venit la Braila insotite de parintii si rudele, care le-au facut galerie, pe cand de la Braila in sala nu au fost decat doi parinti ai jucatoarelor. Acest lucru s-a vazut, mai ales in repriza a doua, cand galatencele au revenit de la 9-6 pentru Braila, scor inregistrat la pauza, si au castigat in final cu 12-13. Parintii fetelor de la Galati au reusit sa le mobilizeze cu incurajari pe jucatoarele de la Danubius, dar sa si puna presiune pe arbitrii partidei, iar in final moralul fetelor de la LPS Braila a cazut si au cedat meciul, ratand astfel si calificarea la turneul semifinal, unde s-au calificat CSS Tulcea si Danubius Galati. Din cealalta grupa, la turneul de la Iasi s-au calificat CSS Constanta si CSS Medgidia.

Eugen Jelesneac a avut la dispozitie pentru acest joc doar 10 jucatoare, dintre care un singur portar, Ana Maria Micu. Celelalte jucatoare ale LPS Braila care au evoluat la acest turneu faza pe euro-regiune, au fost: Nicoleta Popa, care la 13 ani are 178 inaltime, Alexandra Oprea, Alexandra Vrabie, Mirabela Cotet, Alexandra Tonu, Maria Munteanu, Iasmina Ichim, Lavinia Strambeanu si Ana Maria Luciu. O remarca speciala la acest turneu, pentru portarul Ana Maria Micu si interii Nicoleta Popa si Alexandra Vrabie.

Acest turneu a fost insa unul bun pentru fetele de la LPS Braila, care sunt calificate la faza pe tara a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar- la handbal pentru fete de gimnaziu, ce va avea loc in luna iunie. Multe din fetele care au jucat pentru junioare IV, vor face parte si din lotul de junioare III, care la sfarsitul acestei saptamani va participa la turneul VI al seriei C, ce va avea loc la Galati, in organizarea ACS Art Galati. Inaintea acestui turneu LPS Braila se afla pe locul 4 in clasamentu seriei, cu 8 puncte, dar obiectivul declarat al profesorului Eugen Jelesneac este crearea unei echipe care sa se omogenizeze pentru editiile viitoare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.