Sport

Teodor Cosmin Nedelcu a castigat Cupa Primaverii

Teodor Cosmin Nedelcu a castigat Cupa Primaverii
Teodor Cosmin Nedelcu a castigat Cupa Primaverii
Teodor Cosmin Nedelcu a castigat Cupa Primaverii

In acest week-end la Galati s-a desfasurat o noua editie a Cupei de Primavara la sah clasic pt copii si juniori la care CS „Micul Print Braila”, presedinte Iulian Preda, a fost reprezentat de sportivii: Teodor-Cosmin Nedelcu – 6ani, Stefan Burtea – 8 ani si Andrei Giugiuc6 ani.

La grupa de  copii  10 ani, la care au participat cei trei sahisti, pe primul loc s-a clasat Cosmin Nedelcu, care a totalizat 7 puncte in 7 partide, un rezultat de exceptie si neasteptat de bun. Astfel, cu o runda inaintea ultimei confruntari, sahistul brailean a fost declarat castigator al concursului. Cu atat mai mult, rezultatul sau este de apreciat in conditiile in care a intalnit  adversari de varste mai mari. Seriozitatea, pasiunea si dorinta de a castiga a celor trei jucatori, a demonstrat plus valoare fata de adversarii intalniti. In acelasi timp, Stefan Burtea, s-a clasat pe locul 2, cu 5,5 puncte. Stefan este membru al CS „Micul Print” de doar trei luni si si-a insusit foarte bine procedeele tehnico-tactice repetate la cursuri, avand o memorie iesita din comun care l-a propulsat pe locul 2 in acest concurs. Totodata el este si un foarte bun pianist, clasandu-se pe locul 4 pe tara la concursul de pian pentru copii. Derby-ul concursului, intre Cosmin Nedelcu si Stefan Burtea, a avut loc in runda a 6-a, cand putin a lipsit ca Stefan sa castige partida, dar Cosmin motivat de cele 7 puncte puse in joc a inclinat balanta in favoarea sa. A fost o partida cu o anumita incarcatura emotionala si din partea parintilor care i-au sustinut in permanenta si merita felicitati.

Celalalt sportiv de la SC Micul Print participant la aceasta competitie, Andrei Giugiuc, s-a incadrat foarte bine in atmosfera de concurs si faptul ca a jucat pentru prima data intr-un concurs oficial si-a spus cuvantul. A luptat pentru fiecare punct pus in joc si cu siguranta la urmatoarele concursuri se va remarca prin rezultate si mai bune. Cele 3,5 puncte obtinute au fost peste target-ul sau si locul 18 din 37 jucatori participanti este onorabil si cu siguranta la viitoarele turnee isi va arata potentialul si forta de joc.

Festivitatea de premiere a fost oficiata de Adrian Smarandoiu -Presedintele Sah Club Galati si Lucian Galea -Maestru National-arbitrul competitiei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.