Lifestyle

Tarta cu praz

Tarta cu praz

tarta cu praz

Ingrediente:

250 gr branza proaspata de vaci

2 fire praz

200 ml smantana

3 oua

150 gr faina

100 gr cascaval

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu un ou si se framanta pana se obtine un aluat neted. Se intinde aluatul intr-o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei, si se da la rece pentru 30 de minute

Intre timp, se curata prazul, se spala si se taie rondele subtiri. Se incinge o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga prazul si se caleste pana capata un aspect sticlos. Se toarna smantana amestecata cu branza proaspata de vaci si cu restul de oua batute ca pentru omleta in care s-a pus putina sare si se ia de pe foc lasand sa se racoreasca 5 minute.

Se adauga umplutura de praz in forma de tarta, peste aluat, se presara cascavalul ras, apoi se introduce tarta in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute  la foc potrivit. Tarta cand este rumena, se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca inainte de a  fi portionata si servita.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.