Ingrediente:
250 gr branza proaspata de vaci
2 fire praz
200 ml smantana
3 oua
150 gr faina
100 gr cascaval
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu un ou si se framanta pana se obtine un aluat neted. Se intinde aluatul intr-o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei, si se da la rece pentru 30 de minute
Intre timp, se curata prazul, se spala si se taie rondele subtiri. Se incinge o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga prazul si se caleste pana capata un aspect sticlos. Se toarna smantana amestecata cu branza proaspata de vaci si cu restul de oua batute ca pentru omleta in care s-a pus putina sare si se ia de pe foc lasand sa se racoreasca 5 minute.
Se adauga umplutura de praz in forma de tarta, peste aluat, se presara cascavalul ras, apoi se introduce tarta in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute la foc potrivit. Tarta cand este rumena, se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca inainte de a fi portionata si servita.