Silviu Mares 19 noiembrie 2012
„Talanu” trimis in judecata pentru contrabanda cu tigari
„Talanu” trimis in judecata pentru contrabanda cu tigari
„Talanu” trimis in judecata pentru contrabanda cu tigari

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au trimis in judecata 12 persoane, cetateni romani, ucraineni si moldoveni, printre care se afla si Iorgu Ionescu, zis „Talanu”, 47 de ani, lider al lumii interlope din Braila, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea condusa de Iorgu Ionescu si Arabadzhy Stepan zis „Stiopa” – cu dubla cetatenie moldoveneasca si ucraineana, a obtinut beneficii financiare substantiale din introducerea si comercializarea in mod ilegal pe teritoriul Romaniei de tigarete provenind din Republica Moldova si Ucraina.

Tigarile erau introduse in tara pe cale navala, pe fluviul Dunarea, fiind disimulate in barje de transport materii prime industriale, care tranzitau judetele Tulcea si Galati, iar la limita dintre judetul Braila si Ialomita erau descarcate in barci de mare viteza.

Tigarile erau transportate si depozitate in imobile apartinand inculpatilor, situate pe raza judetelor Galati, Braila si Ialomita, de unde erau preluate si distribuite pe teritoriul Romaniei de catre alti membri ai gruparii si valorificate in mod ilegal.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este de peste 1.500.000 de euro. Dosarul se va judeca la Tribunalul Galati.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.