Ingrediente:
300 gr tagliatelle sau orice alt tip de paste
1 salota/1 ceapa mica
10 masline negre
4-5 fileuri ansoa in ulei
200 gr ton in suc natural/ulei
75-100 gr suc de rosii
patrunjel dupa gust
2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Taiem salota sau ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le calim in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute,
Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici bucatele cu ajutorul unei furculite apoi il aduagam peste mixul de masline si ceapa si-l calim 1-2 minute dupa care adaugam sucul de rosii amestecat cu un polonic din apa in care fierb pastele si patrunjel tocat fin dupa gust ( eu am pus cca 1/3 dintr-o legatura de patrunjel).
Lasam sosul sa scada pe foc mic pentru cca 10 minute, scurgem pastele si le adaugam peste sos, le amestecam cu sosul pe foc mic pentru 1-2 minute.
Le servim imediat.