Ingrediente:
-1kg de rosii (sau o cutie de bulion),
-o ceapa,
-un ardei,
-zahar,
-o legatura patrunjel,
-o legatura marar,
-fidea (fara ou),
-sare,
-boabe de piper.
Mod de preparare :
1 ) Curatam ceapa si ardeiul pe care le tocam marunt.
2 ) Rosiile spalate, oparite cateva minute in apa, le trecem prin strecuratoare
3 ) Punem la fiert ceapa si ardeii in 2 l apa, iar dupa ce au dat in cateva clocote, adaugam si rosiile.
4 ) Dupa 15 minute adaugam fideaua (fara ou), sare si piper dupa gust.
5 ) Fierbem inca 10 – 15 min.
6 ) Dupa ce am oprit focul, presaram verdeata tocata marunt si acoperim vasul cu un capac.
Daca vrem sa adaugam putin ulei:
– Ceapa si ardeiul le putem cali in putin ulei.
– Stingem cu sucul de rosii si amestecam continuu sa nu se prinda.
– Adaugam si cei 2 litri de apa, procedand la fel ca mai sus.