Sport

Succese notabile pentru atletii braileni la nationalele de juniori III

Succese notabile pentru atletii braileni la nationalele de juniori III

Succese notabile pentru atletii braileni la nationalele de juniori III*Adelina Sandu, antrenor Nicolae Iorga si Mihai Cirstei, antrenor Lazar Sica, cei mai buni la 60 m garduri. Cirstei cel mai rapid la 200 m plat*

Sambata si duminica, in sala de atletism a Complexului sportiv Lia Manoliu din Bucuresti, s-au desfasurat intrecerile contand pentru etapa I a Campionatelor Nationale de atletism pentru juniori III. Delegatia braileana a cucerit si de aceasta data medalii, proba favorita fiind cea de 60 m garduri.

Sambata dimineata, Anicuta Sabina Vizireanu, de la LPS Braila, s-a calificat in finala probei de 60 m plat, dar nu a reusit decat o clasare pe locul 6, cu timpul de 8.34. In schimb, Valentina Radu, de la CSM Braila, nu a reusit sa se califice in finala aceleeasi probe, avand al 12-lea timp dupa seriile preliminare. In proba similara a baietilor, din cei 4 atleti braileni care s-au aliniat la start in seriile preliminare, doar Mihai Cirstei, de la LPS Braila, a reusit sa acceada in finala, unde s-a clasat pe locul 4, cu 7.48 secunde. Petrisor George Tudor, Laurentiu Nedelcu si Mirel Stircu, toti de la LPS Braila, au parasit competitia dupa cursele preliminare.

Duminica, 3 martie, a fost o zi mult mai buna pentru atletii braileni. In proba de 60 m garduri a fetelor Adelina Mihaela Sandu a confirmat valoare si a castigat aurul si la categoria sa de varsta, cu 8.75 secunde, fiind urmata de Anca Georgiana Tolea, de la CSM Braila, cu 9.13 secunde, iar Oana Grosu si Camelia Lupu, ambele de la LPS Braila, s-au clasat pe locurile 4, respectiv 7 in finala probei de 60 m garduri. Proba similara a baietilor a fost „o afacere braileana”, cu doar un singur concurent de la alt club calificat in finala. Asadar, Mihai Cirstei, Sorinel Fecioru si Ionut Cioarta, au ocupat in aceasta ordine podiumul, iar Matei Tronciu si Ionut Buzea s-au clasat pe locurile 5, respectiv 6. Tot duminica, Laurentiu Nedelcu a concurat in proba de saritura in lungime, unde cu 4.95 m nu a reusit decat o clasare pe locul 12, proba fiind castigata de Ciprian Daroczi, cu o saritura de 6 m.

Ultimele probe ale reuniunii a doua de la Campionatele Nationale de atletism pentru juniori III, au fost cele de 200 m plat. La fete, cea mai buna clasare dintre atletele brailene a avut-o Anicuta Sabina Vizireanu, care cu timpul de 28.84 s-a situat pe locul 12 in clasamentul general, in care Oana Grosu s-a situat pe locul 20, iar Camelia Lupu pe locul 29. Ziua s-a incheiat cu inca un loc intai castigat de Mihai Cirstei, cu 24.32 secunde, iar ceilalti atleti de la LPS Braila s-au clasat pe locul 6 – Sorinel Fecioru, locul 11 – Ionut Cioarta, locul 14 – Petrisor Tudor, locul 23 – Mirel Stircu, locul 29 – Matei Tronciu si locul 30 – Ionut Munteanu.

In perioada 16-17 martie 2013 se va desfasura etapa finala a Campionatului National de juniori III, unde atletii braileni vor trebui sa confirme rezultatele bune.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.