Administratie

Stancu suspendat din functie pentru a debloca activitatea CJ Braila

Stancu suspendat din functie pentru a debloca activitatea CJ Braila
Stancu suspendat din functie pentru a debloca activitatea CJ Braila
Stancu suspendat din functie pentru a debloca activitatea CJ Braila

Astăzi după-amiază, prefectul Brăilei, Vasilica Vâlcu, a semnat ordinele de suspendare din funcție pentru președintele Consiliului Județean, Gheorghe  Bunea Stancu, dar și pentru vicepreședintele Florin Mija, ambii aflați în arest la domiciliu. Suspendarea din funcții a celor doi este valabilă pe perioada arestului la domiciliu, sau pe perioada cât aceștia nu-și pot desfășura activitatea datorită deciziilor judecătorești. În situația în care Curtea de Apel Galați va da câștig de cauză contestației depuse de avocații lui Gheorghe Bunea Stancu, prefectul va acționa în consecință.

Ordinele prefectului privind suspendarea din funcție a celor doi au fost trimise la Inspectoratul Județean de Poliție Brăila. Ei trebuie să le comunice, pentru ca ordinele să devină executorii. Cele două ordine au fost semnate în baza sentinței penale trimise de Tribunalul Galați.

Curtea de Apel Galați urmează să se pronunțe asupra contestațiilor la deciziile Tribunalului Galați până la data de 16 august 2014. Reamintim că Gheorghe Bunea Stancu și Nicolae Ghiocel Moisiu, şeful biroului Achiziţii publice, au contestat deciziile de arest la domiciliu, respectiv de eliberare sub control judiciar, dar și procurorii DNA au contestat decizia și au cerut arest preventiv pentru Bunea Stancu, Florin Mija și Ghiocel Moisiu. Singurul care n-a contestat decizia Tribunalului Galați luată vineri seara a fost vicepreședintele Florin Mija.

Avocații președintelui CJ Brăila au cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar a clientului lor. De menționat că deși a fost eliberat sub control judiciar, Moisiu nu s-a mai prezentat la servici.

Măsura de suspendare din funcție a lui Gheorghe Bunea Stancu a fost luată pentru a putea debloca activitatea CJ Brăila, altfel vicepreședintele Ovidiu Nechita neavând atribuții să semneze acte, nici măcar cele care priveau ordinele de plată pentru achitarea salariilor angajaților din cadrul Consiliului Județean și a unităților subordonate.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •