Silviu Mares 7 ianuarie 2018

Anul 2017 a fost unul bun pentru secția de kaiac-canoe de la CSM Brăila, încununat cu medalii la campionatele naționale. În total, pe plan naţional sportivii brăileni au cucerit 15 de medalii, la care se adaugă și cele obţinute de Gheorghe Stoian la europenele şi mondialele de juniori și tineret U 23, unde sportivul brăilean s-a clasat pe locul 3 în proba de C4 500 metri.

Cea mai bună performanță a fost realizată la campionatul național Dragon de juniori B, unde echipajul alcătuit din Tenia Bianca – toboşarul echipajului, Adrian Rușcuță, Fabio Iosif, Mihai Pârvu, George Ene, Robert Calaver, Ciprian Sârbu, Valentin Ghenov, Andrei Dragu, Mircea Văleanu, Vlad Olteanu şi cârmaciul Gheorghe Costantinov a cucerit medalia de aur la sfârșitul lunii august. Tot medalie de aur a câștigat și echipajul de seniori la campionatul național Dragon Boat, la 200 de metri.

Echipajul de seniori al CSM Brăila a fost alcătuit din: Bianca Tenia- toboşarul echipajului, Mihai Pârvu, Marius Pârvu, George Ene, Ciprian Sârbu, Andrei Dragu, Mircea Văleanu, Adrian Rușcuță, Valentin Ghenov, Robert Calaver, Fabio Iosif și cârmaciul Gheorghe Costantinov.

Sportivii secției de kaiac-canoe de la CSM Brăila au câștigat în anul 2017 trei medalii de argint. Ene George și Victor Văsii s-au clasat pe locul 2 la campionatul național de primăvară de juniori II, la cursa de K2 1000 metri. Marius Pârvu a câștigat medalia de argint la campionatul național de masters C1 200 metri, categoria 45-54 ani, iar Gheorghe Costantinov a obținut medalia de argint la campionatul național de masters C1 200 metri, categoria 55-60 ani.

La același campionate de masters, Marius Pârvu și Gheorghe Constantinov au obținut medaliile de bronz în proba de C 2 200 metri, categoria 35-44 ani. La campionatul național maraton cedeți K 2 7000 de metri, echipajul alcătuit din Vlad Olteanu și Andrei Buzatu a câștigat medaliile de bronz. Tot bronz a obținut și Valentin Ivan în proba de K1 7000 metri.

La campionatul național maraton de juniori II, George Ene s-a clasat pe locul 3 în proba de K1 10000 metri.

Sportivii de la CSM Brăila au mai obținut o medalie de bronz la Cupa României juniori, cu echipajul de K 4 1000 de metri, alcătuit din George Ene, Ciprian Sârbu, Robert Calaver și Valentin Ghenov, iar la K 2 200 metri, echipajul format din Ciprian Sârbu și Robert Calaver a obținut tot medalie de bronz.

Medalii de bronz au mai obținut la campionatul național de primăvară pentru juniori II și Paul Musceleanu la C 1 200 metri, iar Victor văsîi și Ene George în proba de K 2 200 metri.

La campionatul național de viteză juniori II, Bianca Tenia s-a clasat pe locul 3 la K1 200 metri, iar la juniori III echipajul de K2 2000 metri alcătuit din Adelin Neculai, Vlad Olteanu, Andrei Buzatu și Valentin Ivan au cucerit medaliile de bronz.

 

 

Comentarii