Silviu Mares 13 aprilie 2016
Spectacol caritabil
Spectacol caritabil
Spectacol caritabil

David-Andrei Grama s-a nascut pe 20 august 2014 la Braila, la 28 de saptamani dintr-o sarcina gemelara, avand greutatea de 1.400 grame. La 1 an si 3 luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala profunda, in prezent fiind protezat bilateral.

Parintii lui David-Andrei s-au inscris, la sfarsitul lunii noiembrie 2015, pe lista de asteptare pentru implantare cohleara pentru o singura ureche prin Programul National, fiind pe locul 51 la Spitalul Marie Curie, dar aceasta programare ar putea sa dureze si 2-3 ani.

Copilul are nevoie si de al doilea implant cohlear pentru a se dezvolta normal ca orice copil, dar costul unui implant ajunge la 25.000 € cu mult peste posibilitatile familiei. Parintii au fost nevoiti sa apeleze la o campanie de strangere de fonduri, aceasta fiind singura solutie.

Pentru ca implantarea sa se faca cu succes este de preferat ca operatia sa aiba loc pana la varsta de 2 ani, timpul nefiind un aliat pentru David Andrei, care in curand va implini un an si cinci luni. Sansele de recuperare a vorbirii sunt mult mai mari daca implantarea se face cat mai repede posibil. Singura sansa de a auzi este implantul cohlear.

De cand David a fost diagnosticat cu această boala, mama lui a ales să renunte la concediul postnatal, sa-si lase copilul in grija mamei ei, si sa se intoarca la serviciul ei, la un salon de cosmetica. Impreună cu soţul ei, Elena Grama face tot ce ii sta in putinta sa facă rost de banii necesari in timp util. Soţii Grama, au decis sa-si scoata si apartamentul de o cameră la vanzare, apartament cumparat cu un imprumut bancar, dar valoarea locuintei lor este cu mult mai mica decat suma de care au nevoie pentru operatia lui David.

Asociatia Viitorul Sperantei Braila in parteneriat cu Institutia de Spectacole “Lyra” organizeaza in Duminica Floriilor, 24 aprilie 2016, un spectacol caritabil iar banii stransi in urma vanzarilor de bilete vor ajunge la parintii lui David. Mai multi artisti din Braila si nu numai, vor sustine un concert de muzica populara in speranta ca vor strange cati mai multi bani pentru David. Pretul biletelor este de 10 lei iar acestea se gasesc la solistii invitati si la presedintele Asociatiei Viitorul Sperantei Braila, Dumitrica Carlan.

Mama lui David Andrei a deschis si un cont pentru donaţii în lei: RO80 RZBR 0000 0600 1682 4961 – LEI, titular de cont fiind Elena Grama, sperând că vor fi oameni care vor dori să îl ajute pe David.

Comentarii