Actualitate

Sanctiuni de peste jumatate de miliard de lei vechi in urma raziilor de vineri si sambata

Sanctiuni de peste jumatate de miliard de lei vechi in urma raziilor de vineri si sambata
Razii de amploare ale politistilor braileni
Sanctiuni de peste jumatate de miliard de lei vechi in urma raziilor de vineri si sambata

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 22  şi 23 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 115  societăţi comerciale, legitimate 615 persoane, dintre care 23 au fost controlate corporal, şi oprite în trafic 148 de autovehicule, finnd testaţi cu aparatul etilotest 25 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat două infracţiuni şi 166 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 59.350 de lei.

Dintre amenzile aplicate 87 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 39 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 15 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 15 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, şi 10 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare şi au confiscat cantitatea de 13.120 kg de porumb şi 963 kg de struguri.

Astfel, la data de 22 septembrie a.c, în jurul orei 10:00, poliţiştii l-au depistat, într-o piaţă din municipiul Brăila, pe un bărbat, din judeţul Vrancea, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 963 kg de struguri fără a deţine documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

Vineri, 22 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii l-au oprit în trafic, pe raza comunei Movila Miresii, pe un localnic, în vârstă de 35 de ani, care conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,30 mg/l în aerul expirat, pe numele său poliţiştii întocmind dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •