Ingrediente:
4-5 cartofi noi medii
125 g fasole verde
125 g mazare
30-35 g masline negre fara samburi
150 g ton in ulei/natural
3-4 rosii medii
3 oua mici
1 salota/1 ceapa mica rosie
6 linguri ulei de masline
2 linguri otet
sare
piper
Mod de preparare:
- Punem la fiert cartofii in coaja intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert, ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam sa se raceasca.
- Curatam fasolea, o spalam si o taiem in bucatele de 3-4 cm maxim. O punem intr-o craticioara, o acoperim cu apa si o fierbem cca 10-15 minute. Dupa ce a fiert, o trecem rapid printr-un jet de apa rece si o lasam la scurs si racit intr-o sita.
- Curatam mazarea, o spalam si o punem si pe ea la fiert, intr-o craticioara separata, pentru 15-20 minute. Dupa ce a fiert, o trecem rapid printr-un jet de apa rece si o lasam la scurs si racit intr-o sita.
- Fierbem ouale cca 7-8 minute in apa in care adaugam 1 lingurita de sare. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca.
- Emulsionam uleiul de masline cu otetul pentru sosul vinaigrette.
- Punem intr-un bol incapator, cartofii reci, curatati si taiati in felii subtiri, fasolea si mazarea verde, maslinele taiate in feliute subtiri, tonul scurs de ulei si sfaramat cu o furculita, salota curatata si taiata in feliute subtiri, rosiile taiate in patru si condimentam cu sare, piper si 3/4 din sosul vinaigrette. Amestecam foarte bine dar cu grija.
- Adaugam ouale, curatate si taiate in doua sau in patru, iar pe deasupra lor adaugam restul sosului vinaigrette.
Pofta Buna!