Silviu Mares 27 decembrie 2012
Salariatii CET Braila protesteaza astazi in curtea societatii
Salariatii CET Braila protesteaza astazi in curtea societatii
Salariatii CET Braila protesteaza astazi in curtea societatii

Salariatii  SC CET SA Braila, operatorul local de termoficare, vor protesta astazi, intre orele 14:00-15:00, in curtea societatii, in semn de protest fata de intarzierea platii drepturilor salariale.

„Abia am incasat a doua jumatate a avansului pe luna septembrie, in contextul in care promisiunea era sa ni se achite si lichidarea lunii septembrie”, a declarat liderul sindicatului CET, Gheorghita Pirlog.

Directorul SC CET, Stanel Necula, a declarat ca se cauta solutii pentru a fi platite drepturile salariale ale angajatilor pentru a inchide platile pe luna septembrie.

In toamna acestui an, salariatii CET au protestat mai bine de o saptamana, unii recurgand chiar la greva foamei, pe motiv ca nu si-au primit salariile.

In luna octombrie, consilierii locali municipali braileni au aprobat, in sedinta extraordinara , acordarea unui ajutor in valoare de doua milioane de lei pentru repornirea fluxului de productie de la CET si plata restantelor salariale.

SC CET SA Braila, care are 380 de angajati, trece de multi ani printr-o situatie financiara grava, care a culminat iarna trecuta cu debansarea in masa a tuturor proprietarilor de apartamente cuplati la sistemul centralizat de incalzire, ca urmare a intreruperii alimentarii cu gaz a CET-ului.

Asociatiile de proprietari datoreaza CET-ului 10 milioane de lei, iar CET-ul datoreaza la randul lui catre furnizorul de gaze 8 milioane de lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.