Evenimente educatie

”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2016, te implică şi pe tine!

”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2016, te implică şi pe tine!
”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2016, te implică şi pe tine!
”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2016, te implică şi pe tine!

“Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2016, te implică şi pe tine! este sloganul sub care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Brăila Mall, lansează concursul de machete rutiere cu tema „Micul pieton informat!”.

Cu caracter de noutate, pentru cei mici, dar şi pentru adulţi, evenimentul lansat în acest an de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila urmăreşte creşterea gradului de informare, sensibilizare şi conştientizare a beneficiarilor, privind respectarea normelor rutiere, prin implicarea elevilor, a părinţilor şi a publicului, în activităţi de prevenire a accidentelor rutiere şi de promovare a atitudinilor rutiere corecte.

Anul acesta, în cadrul Programului Naţional “Şcoala Altfel”: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” poliţiştii vin în întâmpinarea elevilor creativi, harnici şi informaţi, provocându-i la un concurs de proiecte pe teme rutiere, în care să  demonstreze practic noţiunile însuşite în cadrul activităţile de educaţie rutieră pe care poliţiştii le derulează în unităţile de învăţământ. Totodată, părinţii, bunicii, brăilenii, în general, vor fi invitaţi să viziteze expoziţia şi să se implice în aprecierea machetelor, activitate desfăşurată sub sloganul „Împlineşte visul copilului tău, pentru o circulaţie sigură în Brăila!”. Concursul urmăreşte invitarea la reflecţie şi analiză a tuturor participanţilor la trafic şi identificarea de către fiecare a greşelilor pe care le pot face în traficul rutier.

REGULAMENTUL de organizare şi desfăşurare a concursului de machete “Micul pieton informat”

Etapa I – Promovarea concursului: se va realiza în perioada în perioada 01.03-31.03.2016 de către: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila – prin articole presă şi postare pe site-ul instituţiei www.br.politiaromana.ro, Brăila Mall prin afişare şi postare pe pagina de Facebook, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila  – prin informare a unităţilor de învăţământ din judeţul Brăila. Promovarea evenimentului se va realiza de organizatori pe toată perioada de desfăşurare a acestuia.

Etapa a II-a – Înscrierea în concurs: se va realiza în perioada 01.03.-31.03.2016.

Condiţii de participare:

 • La concurs se pot înscrie clasele I-IV de la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului şi judeţului Brăila;
 • Fiecare clasă se poate înscrie cu o singură machetă;
 • De la o şcoală pot participa una sau mai multe clase.

Înscrierea se face pe adresele de e-mail : [email protected] sau [email protected] Înscrierea va fi confirmată în termen de 48 de ore de la primirea mesajului de înscriere. O listă centralizată orientativă va fi înaintată, prin grija Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, după finalizarea etapei de înscriere, respectiv, până la data de 04.04.2016.

Etapa a III-a – Realizarea machetelor: se va desfăşura până la data de 15.04.2016, în unitatea de învăţământ, în timpul orelor de Arte vizuale şi abilităţi practice (AVAP).

 • Tema machetelor va fi: „Micul pieton informat”;
 • Copiii vor realiza machete pe tema siguranţei în trafic, care să respecte dimensiunea standard de 70×50 cm;
 • Machetele vor fi realizate din materiale nepericuloase pentru copii;
 • Obligatoriu: fiecare machetă va avea o plăcuţă pe care vor fi scrise următoarele: unitatea de învăţământ, numele şi prenumele directorului, clasa, numele şi prenumele învăţătorului.

Etapa a IV-a – Expunerea machetelor în incinta Brăila Mall: se va realiza în zilele de 18 şi 19.04.2015, în intervalul orar 10.00-14.00, după o planificare care va fi comunicată (prin e-mail sau telefon) până la data de 15.04.2016.

În această etapă, clasele de elevi se vor prezenta la Brăila Mall la data şi ora comunicată, unde vor prezenta în faţa poliţiştilor proiectul tip machetă realizat. Machetele vor rămâne expuse în incinta Brăila Mall.

Etapa a V-a – Jurizarea machetelor de către public: se va realiza în data de 20.04.2016, în intervalul 10.00-22.00, pe formulare speciale, care vor fi introduse în urna special desemnată fiecărei machete. Votul publicului va reprezenta 50% din punctajul final acordat. Activitatea se va derula sub sloganul: „Împlineşte visul copilului tău pentru o circulaţie sigură în Brăila!”

Etapa a VI-a – Jurizarea finală: se va realiza în data de 21.04.2016, de către organizatori, respectiv, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila (Serviciul Rutier şi compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii), ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi ai Brăila Mall.

Criterii de jurizare:  Fiecare lucrare va fi notată de la 1 la 10 puncte,  pentru fiecare dintre următoarele aspecte:

 • Claritatea mesajului
 • Originalitate;
 • Aspectul estetic.

Dacă două lucrări vor obţine acelaşi punctaj, departajarea se va realiza pe baza punctajului obţinut pentru claritatea mesajului. Dacă şi în acest caz punctajele sunt egale, vor fi luate în considerare, pentru departajare, în ordine, punctajele obţinute pentru originalitate şi aspectul estetic.

Etapa a VII-a: Premierea câştigătorilor: se va realiza în data de 22.04.2016, începând cu ora 10.30, în incinta Brăila Mall. Toate clasele participante la concurs vor fi prezente la activitatea de premiere.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •