ProBr

S-a dat adunarea la HC Dunarea Braila

S-a dat adunarea la HC Dunarea Braila
S-a dat adunarea la HC Dunarea Braila
S-a dat adunarea la HC Dunarea Braila

 

HC Dunărea Brăila a efectuat marți dimineață primul antrenament după o vacanță de o lună și o săptămână, în care jucătoarele Sandei Soare s-au relaxat după un campionat de foc în care au terminat pe locul 3 și au câștigat medaliile de bronz.

La primul antrenament pentru noul sezon a lipsit Alina Horjea, care în această vară s-a operat la genunchi unde avea un chist, ea urmând să se alăture echipei începând de marți. Nici Lăcrămioara Stan nu a participat la acest prim antrenament, ea aflându-se în perioada de refecare după operația la ligamentele piciorului stâng, iar Gabriela Perianu și Nicoleta Safta se află cu echipa națională de tineret U20 la Campionatul Mondial din Croația, acolo unde miercuri, 9 iulie, de la ora 19.30 vor întâlni Coreea de Sud în sferturile de finală ale competiție.

 

IMG_1932

La primul antrenament de acomodare la efort după mai mult de o lună de vacanță, au participat următoarele jucătoare: Gabriela Dobre, Elena Voicu – portari; Ada Moldovan, Ramona Farcău, Carmen Gheorghe, Alina Czeczi, Adina Brot, Raluca Irimia, Andreea Barbos, Diana Axinte, Nicoleta Eșanu și Irina Valentina Marchidanu (Tomuleanu).

 

Irina Tomuleanu
Irina Tomuleanu

 

Irina a mai jucat la HC Dunărea Brăila în perioada 2007 -2011, iar în ultimii ani a jucat în Franța, la Lomme și Sainte-Maure Troyes. Ea se pregătește cu echipa și în funcție de cum se va recupera din punct de vedere fizic după accidentarea la umăr va semna un nou contract cu HC Dunărea. La sfârșitul săptămânii trecute, Irina Marchidanu (Tomuleanu) s-a căsătorit cu singurul arbitru de fotbal brăilean din lotul de Liga 1, Cristian Marius Marchidanu, astfel că mai mult ca sigur, dacă va putea să continue să joace handbal, o va face la Brăila.

 

IMG_1919

Antrenoarea Alexandrina Soare ne-a declarat:

 

Până pe 22 iulie ne vom pregăti la Brăila, cu antrenamente de acomodare la efort pe stadion sau în sala de forță, iar în perioada 23 iulie – 1 august avem programat un cantonament la Fundata. După acest cantonament, în perioada 8-9 august vom participa la un turneu de pregătire la Ploiești, iar peste încă o săptămână probabil că vom răspunde invitației celor de la Vâlcea. În ceea ce privește turneul din Germania, dacă data de desfășurare va fi cu o săptămână înaintea începerii campionatului vom declina invitația, urmând ca în acea săptămână să facem un turneu la Brăila sau un bilateral cu o echipă din zonă.

Săptămâna viitoare se vor alătura echipei și cele două jucătoare din Rusia, pe care nu le cunosc încă. Încercăm în perioada următoare să mai aducem o jucătoare la linia de 9 m, cu care suntem în discuții și sperăm să accepte să vină la Brăila.

În privința Gabrielei Perianu, Sanda Soare ne-a spus că a vorbit cu ea și cu Nicoleta Safta chiar în această dimineață, iar problema de sănătate a interului brăilean nu este una gravă, ea fiind pregătită să reintre pe teren la următorul meci al naționalei, cu Coreea de Sud.

În această perioadă se mai poartă discuții cu alte jucătoare pentru a veni la Brăila, două pentru linia de 9 m, ambele din campionatul românesc și un pivot din străinătate, dar în privința pivotului se pare că anul acesta se intenționează să i se dea credit Nicoletei Safta pe faza de atac, cu Raluca Irimia care să o suplinească în faza de apărare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •