Silviu Mares 27 decembrie 2012

In aceasta luna si-au incheiat mandatele de parlamentar de Braila trei deputai si un senator. Dintre ei, Diana Adriana Tusa, fosta deputata din partea PNL in colegiul 1 Braila, s-a mutat pentru mandatul 2012-2016 in colegiul 2 din sectorul I Bucuresti, unde a castigat cu 65,97%, obtinand 11776 voturi, dupa ce in 2008 a intrat in Parlament de pe locul 3, obtinand 3458 voturi, adica 22%. Dar, Diana Adriana Tusa a fost foarte guraliva in primul ei mandat de deputat, mai ales la emisiunile de la Antena 3 si Realitatea TV, acolo unde la un moment dat parea ca nici nu mai ajunge acasa.

Ce a realizat liberala Diana Tusa in mandatul de deputat de Braila? Pai, in primul rand s-a casatorit si a dat nastere unui copil, reusind in acelasi timp sa desfaca si o casnicie, cea a lui Iosif Buble, care avea sa-i devina sot, de Ana Maria Luca, jurnalista si ea, la o agentie de stiri din Liban. La momentul in care ea a anuntat ca este insarcinata, jurnalistul de casa al PSD, „Ioska” Buble, era insurat inca cu Ana maria Luca.

In rest, in 4 ani de parlamentar, Diana Tusa a “grait” de 25 de ori de la tribuna Parlamentului, a avut 27 initiative legislative, 40 de intrebari si interpelari si a semnat 19 motiuni. In perioada cat a fost deputat de Braila a fost prezenta la 55% din voturile care s-au dat in Parlament, fiind pe locul 262 in topul prezentelor. Din cele 27 initiative legislative doar una a ajuns sa devina lege, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, care a devenit Legea 175/2010, alte 14 au fost respinse definitiv, iar celelalte 12 se afla in diferite stadii la Senat sau Camera Deputatilor.

Acum Diana Tusa nu mai are nici o responsabilitate pentru Braila, a obtinut un nou mandat pentru Bucuresti si acum nimeni nu o mai poate intreba de ce sta pe televiziuni si nu vine in teritoriu. Dar, poate, daca nu era toata ziua pe la Antena 3 acum nu ar fi fost casatorita si nu ar fi avut un copil.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.