Actualitate Social

Pusti de 16 ani retinut pentru comiterea a sase fapte penale

Pusti de 16 ani retinut pentru comiterea a sase fapte penale
Pusti de 16 ani retinut pentru comiterea a sase fapte penale
Pusti de 16 ani retinut pentru comiterea a sase fapte penale

 

Băiatul, în vârstă de 16 ani, este acuzat că a comis împreună cu un grup de prieteni mai multe furturi. Printre infracțiunile comise se numără și furtul unui autoturism parcat în fața unui supermarket.

Ieri, procurorii l-au prezentat în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, şi pe brăileanul Ş.D., de 16 ani, care, în urmă cu două zile , a fost reţinut pe ordonanţă, pentru comiterea mai multor infracţiuni.
În fapt, în seara de 27.07.2014, la orele 23:00, dispecerul din cadrul I.P.J. Brăila a fost sesizat telefonic, prin apelul 112, de un brăilean în vârstă de 36 de ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, care era parcat pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, în parcarea unui supermarket.

La această dată, poliţişti de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului au oprit în trafic, pe strada Tineretului, din municipiu, autoturismul în cauză. În maşină au fost identificaţi A.Georgian, în vârstă de 19 ani-şofer, Ş.D., de 16 ani- ocupant pe locul din dreapta faţă, şi alţi trei tineri-ocupanţi pe banchetă.

Camelia Bucur, biroul de presă al IPJ Brăila:

Persoanele depistate au fost conduse la sediul I.P.J. Brăila unde, în urma audierilor efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că tânărul de 19 ani nu este posesor al permisului de conducere şi că autovehiculul a fost sustras de minorul de 16 ani, care l-a şi condus pe străzile din municipiu, fără însă a deţine permis de conducere.

Totodată, cercetările au fost extinse şi s-a mai stabilit că acesta din urmă şi A.G., de 17 ani, din municipiul Brăila, în prezent arestat preventiv pentru săvârşirea mai multor furturi din autoturisme, au sustras, în noaptea de 12 spre 13 martie 2014, un autoturism, care se afla parcat pe strada Hipodrom, din Brăila, pe care l-au condus pe raza municipiului şi, ulterior, l-au abandonat avariat pe Şoseaua Râmnicu-Sărat.

Camelia Bucur:

De asemenea, în noaptea de 20 spre 21 iulie a.c., cei doi minori au sustras bani dintr-o maşină parcată pe strada General Eremia Grigorescu, din municipiu. În sarcina lui Ş.D s-a mai reţinut că, la data de 25.07.2014, a sustras mai multe bunuri (un telefon mobil, un minilaptop şi o sticlă cu parfum bărbătesc) dintr-un autoturism parcat tot pe strada General Eremia Grigorescu, faptă care nu a fost sesizată iniţial de proprietarul maşinii. Valoarea totală a prejudiciului creat prin comiterea celor două furturi din auto este de 9.500 de lei, poliţiştii reuşind să-l recupereze parţial.

În toate aceste cauze a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări faţă de Ş.D., pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt în scop de folosinţă, două infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi două infracţiuni de furt calificat; faţă de A.Georgian, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere; şi faţă de A.G., pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis şi furt calificat.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •