Politica

Problemele personalului de la Ambulanța Brăila, în atenția Ministrului Sănătății

Problemele personalului de la Ambulanța Brăila, în atenția Ministrului Sănătății

Antoneta Ioniță, deputat de Brăila din partea Partidului Național Liberal, a făcut demersuri în Parlament, pentru ca problemele personalului de la Serviciul Județean de Ambulanță Brăila să ajungă în atenția Ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Printr-o declarație politică, Antoneta Ioniță, de profesie medic, spune că impactul acordării unor sporuri de 58% către angajații de pe Ambulanță va avea efect în primul rând asupra calității serviciilor medicale oferite brăilenilor.

Numărul de echipaje medicale s-a redus, după ce medicii, asistenți medicali și ambulanțierii au refuzat să mai facă gărzi, nemulțumiți că în procentul de spor alocat de Ministerul Sănătății este cuprins atât sporul pentru orele plătite în regim de gardă, cât și cel pentru orele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Ei se tem că, pentru respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern care reglementează sporurile, va fi necesară reducerea procentelor de spor cu care sunt plătite aceste ore de gardă, care și așa sunt aplicate la salariul aferent lunii ianuarie. Practic, în fiecare lună, în funcție de o serie de factori, procentul acordat personalului medico-sanitar și auxiliar se schimbă, ceea ce nu este deloc normal”, a precizat deputatul Antoneta Ioniță.

Parlamentarul brăilean avertizează că primii care vor avea de suferit sunt pacienții, care, prin diminuarea personalului medical de gardă, vor resimți scăderea promptitudinii de rezolvare a cazurilor, dar și creșterea presiunii psihice și fizice asupra echipajelor medicale, și așa subnormate.

În plus, nemulțumirile corpului medical de pe Ambulanță creează o atmosferă de lucru stresantă, într-un domeniu și așa solicitant.

Antoneta Ioniță a solicitat ministrului Sorina Pintea să reanalizeze aplicarea sporurilor din toate serviciile de ambulanță și să aibă în vedere acordarea unui spor unitar, de condiții deosebit de periculoase, care să nu varieze în fiecare lună și care să asigure o creștere salarială atractivă personalului medico-sanitar și auxiliar.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •