Lifestyle

Prajitura cu capsuni si kiwi

Prajitura cu capsuni si kiwi

Prajitura cu capsini si kiwi

Ingrediente:

6 albusuri
350 de grame de zahar
600 de ml. de frisca
600 de grame de caspuni
200 de grame de kiwi
Sare
Ulei sau unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Astfel, bateti albusurile spuma cu putina sare, pana cand se tin bine pe tel. Se adauga, treptat, zaharul, batand energic, pana cand spuma ramane ferma.

Se tapeteaza o tava de hartie de copt cu ulei sau unt. Cu ajutorul unei linguri se pun gramajoare din compozitia de albusuri pe hartia unsa, astfel incat sa se obtine o foaie rotunda cu diamentrul de 25 de cm. Pe marginea foii se mai adauga cate un rand de spuma de albus, ca un inel mai inalt.

Blatul de albusuri se coace in cuptorul incalzit dinainte, la foc foarte mic, 60-75 de minute. Daca focul este prea tare, blatul se ingalbeneste.

Cand blatul s-a ingalbenit peste tot, se opreste focul si se lasa blatul in cuptor, cu usa deschisa, pana la racirea completa.

Intre timp, se pregatesc fructele. Se spala, se curata de coaja sau frunzulite si se taie in cubulete sau felii. Amestecul de fructe se tine la rece pana inaintea servirii. Prajitura se umple cu fructe numai inainte de a fi servita. Blatul de albus se unge mai intai cu frisca. Peste aceasta se pun fructele, in mijlocul blatului,in spatiul gol format de inelul de albus.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.