Administratie

Peste 9 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului direcționați de CJ Brăila către Spitalul Județean și drumurile județene

Peste 9 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului direcționați de CJ Brăila către Spitalul Județean și drumurile județene

Consilierii judeţeni au votat în ultima şedinţă extraordinară din anul 2018, direcționarea banilor primiți de Guvern către Spitalul Judeţean şi către Drumurile Judeţene. Toți cei 25 de consilieri prezenți au votat proiectul propus fără nici o discuție.

Ședinţa extraordinară, care a avut loc în sala 404 a Palatului Administrativ, a durat mai puțin de două minute, doi dintre consilieri intrând în sală chiar în momentul în care s-a încheiat votul pentru unicul proiect aflat pe ordinea de zi.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre alocarea de la Guvern a acestei sume din fondul de rezervă, vine ca urmare a unei adrese emise de CJ Brăila pe 17 decembrie.

Prin hotărârea Guvernului nr. 994, publicată în Monitorul Oficial nr. 1085 din 20.12.2018, la nivelul judeţului Brăila pe anul 2018, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 9.131.000 lei, pentru reîntregirea sumelor utilizate pentru plata cheltuielilor curente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, precum şi a sumelor utilizate pentru plata cheltuielilor de personal pentru aparatul propriu cât şi al instituţiilor subordonate, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

În acelaşi document se specifică faptul că suma de 9.131.000 lei va rămâne în excedentul anual rezultat la încheierea exerciţiului bugetar şi va fi cuprinsă în bugetul propriu al judeţului pe anul 2019, pentru finanţarea cu suma de 3.877.000 lei a cheltuielilor de dezvoltare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi pentru cheltuielile de dezvoltare privind drumurile, cu suma de 5.254.000 lei.

Tot cu această ocazie s-a aprobat modificarea sumei utilizate din excedentul anual rezultat la încheierea exerciţiului bugetar 2017, la 82.136.000 lei, ca sursă de finanţare a cheltuielilor secţiunii de dezvoltare pentru anul 2018.

Deși prezentă în sală Simona Drăghincescu (PND) nu a participat la vot, considerând că ar fi în incompatibilitate, soțul său fiind medic la Spitalul Județean. De la şedinţa fulger au lipsit motivat: Adrian Vacu (PNL) şi nemotivat liberalii Florin Cîrligea, Alexandru Dănăilă, Mario Da’Ros şi Ștefan Cătălin Iordache (PND). Consilierii Marian Sîrbu (PNL) și George Turiac (ALDE) au ajuns la ședință imediat după ce s-a încheiat votul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •