Politica

Orban a acuzat astazi PSD-ul ca vrea sa intoarca invatamantul din Romania la era comunista

Orban a acuzat astazi PSD-ul ca vrea sa intoarca invatamantul din Romania la era comunista

Președintele PNL, Ludovic Orban a fost prezent astăzi într-o vizită în organizația brăileană a Partidului Naţional Liberal. După o întâlnire cu primarul, viceprimarul și o parte din organizația din comuna Viziru, președintele liberal a fost prezent la o conferință de presă.

Ludovic Orban a ținut să sublinieze că în această săptămână PNL a obţinut două noi victorii la Curtea Constituţională, care le-a dat câștig de cauză la sesizările de puse de parlamentarii din opoziție.

[quote]Din cauza modului bizar prin care se elaborează proiectele de legi pe genunchi, in grupuri informale de nespecialişti, la presiunea unor grupe de presiune foarte multe legi sunt profund neconstituţionale, încalcă extrem de multe prevederi ale unor tratate internaţionale la care Romania este parte, încalcă foarte multe prevederi ale Curţii Constituţionale.

După cum bine ştiţi, PSD-ul vrea sa readucă sistemul de educaţie din Romania la perioada comunistă. Se instituie un monopol al unei edituri de stat, editura didactică şi pedagogică şi să impună manual unic. Îşi doreşte lucrul acesta dintr-un motiv foarte simplu. Să ideologizeze programa şcolară, conţinutul programelor şcolare în foarte multe domenii.

Să nu mire pe nimeni daca în cazul în care până la urmă îşi acest obiectiv ori o să ne trezim cu poza lui Dragnea pe prima pagină al fiecărui manual şcolar, ca pe vremea lui Ceauşescu. Să nu mire pe nimeni dacă in manualul unic pe care vrea să îl elaboreze Dragnea o să vedem că Marea Unire nu a fost săvârşită de Regele Ferdinand şi de Partidul Naţional Liberal, ci a fost săvârşita probabil de alţi actori, nu e exclus ca PSD să îşi aroge şi această mare realizare.

Partidul Naţional Liberal este categoric împotriva acestui control impus de PSD prin intermediul si prin intermediul monopolului editurii didactice şi pedagogice şi prin manualului unic.

Susţinem în continuare generarea manualelor in regim de competiţie, de furnizori privaţi, care sunt mult mai creativi, mult mai inteligenţi, mult mai apropiaţi de toate evoluţiile care se petrec în diferite discipline si au capacitatea să realizeze manuale mult mai bine adaptate nevoilor şi cerinţelor elevilor. Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Legea manualului unic. Este a doua lege în domeniu pe care am atacat-o la Curtea Constituţională şi Curtea Constituţională a declarat legea neconstituţională.

Evident, ne vom bate în continuare să împiedicăm revenirea la acest sistem dăunător unei societăţi democratice şi dăunător la urma urmei copiilor noştri care nu cred ca vor avea capacitatea de a face performanţă dacă o să înveţe după manuale unice construite de miniştrii analfabeţi ai PSD-ului, cum este actualul ministru al Educaţiei şi cum a fost de altfel şi cel de dinainte, ”genunche”[/quote].

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •