Sport

Opt medalii la Campionatele Nationale de atletism pentru copii

Opt medalii la Campionatele Nationale de atletism pentru copii
Opt medalii la Campionatele Nationale de atletism pentru copii
Opt medalii la Campionatele Nationale de atletism pentru copii

Sambata si duminica, in sala de atletism a Complexului Sportiv Lia Manoliu din Bucuresti, s-a desfasurat etapa finala a Campionatului National pentru copii C1,C2 si C3. La aceasta competitie, la care au participat 1.041 de atleti, dintre care 586 la feminin si 455 la masculin, proveniti de la 116 cluburi, copiii de la LPS Braila au castigat o medalie de aur, trei de argint si doua de bronz, iar cei de la CSM Braila, o medalie de aur si una de bronz.
Sambata, Bianca Elena Toader, de la LPS Braila a alergat in seriile probei de 60 m plat, cu 8.64 secunde, al noulea timp din seriile preliminare. In proba similara a baietilor, Cosmin Ciprian Stanciuc, tot de la LPS Braila, nascut in anul 2000, a obtinut al saptelea timp din seriile preliminare si a intrat in finala, lucru pe care nu l-a reusit Bogdan Denis Drutu si Andrei Jamgochian. In finala atletul brailean s-a clasat pe locul 5 cu timpul de 8.40 sec. In proba de saritura in lungime fete, Andra Maria Lipan s-a clasat pe locul 9 cu o saritura de 4.57 m.

Duminica au venit medaliile

Duminica, George Zugravu s-a clasat pe locul 16 in proba de lungime baieti, cu o saritura de 4.36 m, realizata in ultima incercare. Probele de 60 m garduri s-au dovedit din nou “specialitatea casei” la sportivii de la Braila. Andreea Mihaela Caracuda, Bianca Elena Toader, Elena Mihaela Necula si Maria Norica Cucerenco s-au calificat in finala probei de 60 m garduri, singura atleta braileana care nu a reusit aceasta performanta fiind Raluca Nicoleta Alexandru, tot de la LPS Braila. La proba baietilor de la C1, Marian Petre, Alexandru Ionut Iconaru, Marius Adrian Prichici, Andrei Rusea si Mihai Ghitev, de la LPS Braila, respectiv George Zugravu de la CSM Braila s-au calificat in finala de la 60 m garduri. In finala fetelor Andreea Mihaela Caracuda a castigat medalia de aur, cu 9.68 secunde, fiind urmata de Bianca Elena Toader, cu timpul de 9.99 secunde, care a castigat argintul. Maria Norica Cucerenco si Elena Mihaela Necula s-au clasat pe locurile 4, respectiv 6. In finala baietilor, desi Braila a avut 6 din cei opt finalisti, medalia de aur a fost castigata de Alin Anton de la LPS Iasi. Brailenii au ocupat locurile 2-6, iar Marian Petre a fost descalificat. Argintul acestei probe i-a revenit lui Alexandru Ionut Iconaru cu 9.70 sec., iar bronzul a fost castigat de Mihai Ghitev. Prichici, Rusea si Zugravu s-au clasat in aceasta ordine pe locurile 4,5, respectiv 6.
La 200 m plat baieti, Marius Andrei Bajanaru s-a clasat pe locul 14, cu timpul de 30.15 secunde, iar Leonard Tihanov, s-a clasat pe locul 21, cu timpul de 31.81 secunde. Ambii sportivi sunt nascuti in anul 2001 si provin de la LPS Braila. Stafeta fetelor de la LPS Braila, formata din Andreea Mihaela Caracuda, Bianca Elena Toader, Elena Mihaela Necula si Maria Norica Cucerenco s-a clasat pe locul 10 in clasamentul probei de 4×1 tur, cu timpul de  1:56:37 minute. In proba baietilor de stafeta 4×100 m, LPS Braila a adus la start doua stafete. Prima, alcatuita din Cosmin Ciprian Stanciuc, Bogdan Denis Drutu, Mihai Ghitev si Alexandru Ionut Iconaru au castigat locul 3, cu timpul de 1.52.16 minute, iar cealalta stafeta, formata din Andrei Jamgochian, Marius Adrian Prichici, Andrei Rusea si Marian Petre s-a clasat pe locul 7, din 12 stafete participante.

Doua medalii la categoria copiilor de 10-11 ani

Duminica, in competitia copiilor nascuti in 2002-2003, Andrada Bontas Nenciu, de la CSM Braila, a fost descalificata in proba de 50 m plat, iar la baieti, Alexandru Ionut Mihalcia s-a calificat in finala de pe pozitia a opta, cu timpul de 7.74 secunde, acelasi loc obtinandu-l si in finala, unde a alergat cu un timp mai slab, 7.86 secunde. Tot ca copii C2, Elena Torcaciu, de la LPS Braila, respectiv Andreea Orac si Raluca Dascalu de la CSM Braila, s-au calificat in finala probei de 50 m garduri fete.  Mihaela Adelina Milea si Violeta Denisa Badea de la LPS Braila si Andrada Nenciu Bontas au ratat calificarea in finala aceleiasi probe. In finala, Elena Torcaciu a castigat argintul, cu timpul de 9.09 secunde, in timp ce Orac si Dascalu s-au clasat pe locurile 4 si 7.
La 50 m garduri baieti in finala nu s-a calificat decat un sportiv de la CSM Braila, Cristinel Orac. Ceilalti noua sportivi din Braila, doi de la CSM si sapte de la LPS nu au reusit aceasta performanta. Din pacate in finala, Cristinel Orac s-a clasat abia pe locul 8, cu timpul de 9.59, mult inferior celui cu care s-a calificat in finala.
In proba de lungime a fetelor de la C2, Andreea Orac a sarit doar 3.59 m si s-a clasat pe locul 31 din 48 de sportive. La baieti, Sebastian Bajanica, de la CSM Braila a sarit 4.12 m si s-a clasat pe locul 8. Stafeta baietilor de la CSM Braila, alcatuita din Sebastian Bajanica, Cristinel Orac, Alexandru Sendrea si Tiberiu Tanislav, s-a clasat pe locul 3 in proba de 4×100 m rezervata copiilor de la C2, cu un timp de 61.44 secunde, fiind urmata de stafeta de la LPS Braila, alcatuita din Alexandru Ionut Mihalcia, Ionut Marian Drob, Robert Mihaita Simion si Robert Alexandru Hariga-Stefan, clasata pe locul 4 cu timpul de 63.03 secunde. Cealalta stafeta a LPS Braila, alcatuita din Adrian Urse, Romeo Calcan, Ionut Valentin Ionita si Andrei Mocanu, s-a clasat pe locul 12, ultimul dintre stafetele participante.

La copii nascuti in 2004-2005, singura sportiva braileana care a participat la aceasta competitie, Sabina Lupu Jataru, de la CSM Braila, s-a calificat de pe locul 2 in finala probei de 50 m garduri, finala pe care insa a castigat-o cu timpul de 9.34 secunde.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.