Lifestyle

Omleta chinezeasca cu ceapa

Omleta chinezeasca cu ceapa

Omleta chinezeasca cu ceapa

[quote style=”1″]Nu este nimic altceva in esenta decat o omleta obisnuita cu ceapa, insa diferenta o face modul de servire, cat si sosurile langa care se serveste. Apreciez ca este o omleta cu un gust aparte, cu iz chinezesc si aroma speciala. Foarte rapida in preparare si ca orice alt preparat chinezesc, genial de simpla. Haideti sa vedem ce ne trebuie:[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 2 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurite ulei vegetal
  • cateva picaturi ulei susan
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper negru

(sos de soia, pasta de ardei iute-pentru servit)

[/list]

Mod de preparare:

Curatam si tocam ceapa verde. Intr-un bol batem cele 2 oua impreuna cu sarea, piperul si uleiul de susan. Incingem uleiul vegetal intr-o tigaie, adaugam ceapa verde, dar nu o lasam sa se caleasca prea mult, atentie se va arde!

Imediat turnam ouale batute, lasam compozitia sa se inchege si sa se prajeasca usor, intoarcem omleta pe cealalta parte, oprim focul si lasam omleta cateva secunde, o rulam apoi ca pe o clatita, taiem clatita astfel formata in rondele.

Montam pe farfurie, servim alaturi de sos de soia, sau pasta de ardei iute, sau sos dulce acrisor. Serviti cu betisoare, este mult mai interesant asa.

Este excelenta cu sos de soia light, vezi Sosul de soia (Soy sauce).

Pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.