[quote style=”1″]O reteta nu foarte migaloasa, gustoasa, dar care necesita un minim de indemanare.[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 4 oua
- 500 g cartofi
- 30 ml ulei
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet pentru tava
- 30 g unt
[/list]
Mod de preparare:
1. Decojesti cartofii, ii speli, ii lasi sa se scurga si ii dai pe razatoarea mare, ii calesti putin intr-o tigaie cu uleiul incins, amestecand usor.
2. Presari cartofii cu sare si condimente dupa gust si ii asezi sub forma a patru cuiburi de 12-15 cm, intr-o tava unsa cu 1 lingura de unt si presarata cu pesmet.
In mijlocul fiecarui cuib, pui continutul unui ou, avand grija sa nu depaseasca marginile cuibului.
3. Introduci tava in cuptor, la foc mediu spre iute (180-200 °C, la cuptorul electric). Dupa 10 minute, scoti tava, presari cascavalul ras, pui pe fiecare ou cate o felioara de unt si introduci tava in cuptorul cald, pentru alte 5 minute. Sarezi dupa gust.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare