Sport

Naționala de futsal a României, cu brăileanul Andrei Crăciun printre marcatori, a câștigat turneul internațional din China

Naționala de futsal a României, cu brăileanul Andrei Crăciun printre marcatori, a câștigat turneul internațional din China

Naționala de futsal a României a înregistrat victorii pe linie la turneul internațional CFA 2018, găzduit de orașul Changshu din China. Din lotul României a făcut parte și brăileanul Andrei Crăciun, jucător de futsal la United Galați, dar și la echipa de Liga a 4-a Viitorul Ianca.

În prima zi a turneului CFA 2018 România a învins cu 3-2 naționala Marocului, grație ”dublei” lui Mimi Stoica și a reușitei lui Cristi Matei.

Reprezentativa de futsal a României a disputat sâmbătă, 1 decembrie, al doilea joc din cadrul turneului internațional de futsal CFA 2018, găzduit de orașul Changshu din China. După succesul în fața Marocului de vineri, tricolorii conduși de Robert Lupu au învins clar selecționata Mexicului cu 5-0. Golurile au fost marcate de Andrei Crăciun și Szőcs László, fiecare cu câte o „dublă” și Alpar Csoma.

După victoriile cu Maroc și Mexic, tricolorii pregătiți de Robert Lupu s-au impus duminică și în fața selecționatei țării gazdă, China, scor 4-3. Golurile României au fost marcate de Paulo Ferreira, Szőcs László (2) și Cristian Matei.

Organizatorii le-au oferit tricolorilor și premiile individuale pentru cel mai bun portar – Petrișor Tonița și pentru cel mai bun jucător – Mimi Stoica.

Lotul care a efectuat deplasarea în China:Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Mimi Stoica, Valentin Ilaș (Informatica Timișoara), Marinică Plugaru (Fustal Club Dunărea Călărași), Octavian Cireș, Andrei Crăciun (ambii de la CS United Galați), Csomo Alpar (FK Odorheiu Secuiesc), Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Biro Attila (Autobergamo Deva), Cristian Matei, Szőcs László (Imperial WET Miercurea Ciuc).

Următoarele jocuri oficiale ale naționalei de futsal a României vor fi în toamna lui 2019, în calificările pentru Cupa Mondială 2020. La turneul final se califică 7 reprezentante ale Europei, iar tricolorii vor intra direct în Main Round-ul preliminariilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •