Stil de viata

Medalioane de miel orientale

Medalioane de miel orientale
Medalioane de miel orientale
Medalioane de miel orientale

De ce? Pentru că încă se mai poate!

Și dacă încă se mai poate, astăzi pregătim împreună oareșce medalioane de miel orientale, pentru a mai înviora preparatele cunoscute și uzitate pe bază de carne de miel.

Alegerea a venit oarecum natural, întrucât Orientul este la o „zvărlitură de băț”, iar în termeni gastronomici vorbind, preparatele orientale sunt genial de simple și savuroase, așa că, teoretic, nu ar trebui să întâmpinăm dificultăți majore în prepararea acestui fel de mâncare.

Cu ingrediente savuroase, medalioanele de miel orientale reprezintă un fel de mâncare care poate fi abordat destul de des, fireşte, alăturat unui vin de excepție, așa că nu mai lungim vorba și urmărim rapid ingredientele necesare.

 

Ingrediente:

  • 1cm rădăcină proaspătă de ghimbir
  • 125 g broccoli proaspăt
  • 125 g praz
  • 125 g porumb tânăr (conservat)
  • 500 g carne de miel (pulpă sau file)
  • 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper negru
  • 2 linguri ulei de nucă
  • 3 linguri supă concentrată de carne
  • 1-2 linguri sos de soia light

 

Prepararea este cantonată într-un interval de 30 minute, așa că procedăm astfel:

Curățăm de coajă și tocăm ghimbirul, apoi îl punem vremelnic la „odihnă”.

Spălăm legumele, broccoli îl separăm în buchețele, iar prazul îl tăiem mărunt fideluță. Porumbul tânăr îl lăsăm întreg.

Tăiem carnea de miel în medalioane/bucăți relativ grosuțe care se ung cu ulei și se asezonează cu sare și piper.

Se încălzește o tigaie pe foc potrivit, adăugăm bucățile de carne și le frigem fără ulei, 2 minute, până se rumenesc.

Carnea se întoarce și se frige încă 3-4 minute, până ce este făcută, dar să rămână roz la interior. Acoperim tigaia și păstrăm la cald.

Între timp, încingem uleiul de nucă într-un wok, adăugăm ghimbirul, iar legumele se călesc 3-4 minute la foc iute, amestecând frecvent, până încep să se frăgezească.

Adăugăm supa și sosul de soia peste legume, asezonăm iar (după gust) și mai gătim încă două minute, amestecând.

Cam gata! Montăm pe platou, carnea alături de legume, și servim imediat.

Nu oricum, ci cu un un Merlot DOC-CT deosebit, cu aroma delicată şi gust de fructe de pădure, de culoare roşie-rubinie, astringent şi taninos, cu o catifelare specifică celor mai fine vinuri.

De Măcin. Alcovin Măcin!

Medalioane de miel orientale, curat orientale, monșericilor!

Dragilor, s-aveți poftă!

 

www.maitre.ro

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •