Sport

Medalie de bronz pentru echipa Scolii Stancuta la Gimnaziada de rugby-tag

Medalie de bronz pentru echipa Scolii Stancuta la Gimnaziada de rugby-tag

Pe terenul din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000”, din localitatea Izvorani, a avut loc in perioada 7-9 mai, etapa nationala a Gimnaziadei la rugby-tag. La aceasta competitie au participat cele mai bune 8 echipe din tara, castigatoarele fazelor regionale. Echipa Scolii Gimnaziale Stancuta, pregatita de profesorul Costel Bogoi si profesoara Loredana Irina Balea, s-a clasat pe locul al treilea si a obtinut in premiera medaliile de bronz. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, o eleva de la Scoala Gimnaziala Stancuta a fost declarata cea mai buna jucatoare a turneului final.

La etapa finala, echipa scolii din Stancuta a fost repartizata in grupa B alaturi de reprezentantele judetelor Bihor, Vaslui si Gorj. Echipa scolii din Stancuta a inceput motiva primul meci si a reusit sa termine la egalitate, scor 5-5, cu reprezentanta judetului Vaslui, tripla campioana nationala si cea care avea sa devina vicecampioana nationala la aceasta editie.

In cel de-al doilea meci al zilei, Scoala Gimnaziala Stancuta a invins cu 6-4 reprezentanta judetului Gorj, iar in jocul decisiv pentru calificarea in semifinale a trecut de reprezentanta judetului Bihor cu scorul de 7-6, calificandu-se in premiera in careul de asi al finalei de rugby-tag gimnaziu.

In semifinala, echipa Scolii Gimnaziale Stancuta a intalnit reprezentanta judetului Caras Severin, o echipa foarte bine organizata in defensiva si care a punctat de fiecare data cand a avut ocazia pe contraatac. Din pacate, dupa o prima repriza foarte buna, in care au condus cu 1-0, reprezentanta judetului Braila s-a recunoscut  invinsa, scor 3-4, ratand astfel sansa sa joace pentru castigarea competitiei.

A doua zi, in finala mica Scoala Gimnaziala Stancuta a intalnit echipa Scolii Gimnaziale nr. 1 din Buftea, judetul Ilfov. Dupa un meci in care elevii echipei din Stancuta s-au mobilizat exemplar si au aratat ca isi doresc cu multa ardoare medaliile de bronz, au invins cu scorul de 6-4 si au cucerit in premiera medaliile de bronz la disciplina rugby-tag.

Totodata, Scoala Gimnaziala Stancuta a obtinut pentru al doilea an consecutiv si un premiu special. Eleva Elena Madalina Leoca  a fost desemnata cea mai buna jucatoare a turneului. Aceasta a primit o propunere interesanta din partea reprezentantilor F.R.R., aceea de a participa la stagiile de pregatire de la Centrul National Olimpic Pentru Tineret, unde se doreste formarea echipei nationale de rugby in 7 care sa participe la viitoarele campionate europene, dar si la Jocurile Olimpice.

[quote]A fost un turneu cu meciuri foarte echilibrate si echipe apropiate valoric, drept dovada si scorurile foarte stranse. Experienta si concentrarea jucatorilor a facut de cele mai multe ori diferenta. Este un pas inainte pentru aceasta echipa minunata, si dupa o munca de 3 ani de zile, rezultatele au aparut. Organizarea excelenta a facut ca elevii participanti sa se simta ca niste adevarati campioni indiferent de locul ocupat la sfarsitul competitiei. Speram ca elevii care vin din urma sa fie motivati de aceasta performanta  si sa continue pe aceasi panta ascendenta. Tin sa felicit toti elevii participanti si  sa le multumesc pentru munca depusa de-a lungul acestui an sipentru  ambitia de care au dat dovada de-a lungul competitiei. Vreau  sa adaug faptul ca pentru al doilea an la rand avem fete in echipa care joaca de la egal la egal cu baietii, si care pot reprezenta solutii reale pentru viitoarea echipa nationala de rugby in 7. De altfel acestea au primit propuneri de a participa la actiunele de selectie a reprezentativei de tineret. Doresc sa multumesc pe aceasta cale domnului profesor Dan Niculescu care a fost alaturi de echipa pe toata durata competitiei, parintilor si autoritatilor locale pentru sustinere si nu in ultimul rand conducerii scolii  pentru sprijinul acordat[/quote], a declarat profesorul Costel Bogoi.

Festivitatea de premiere a avut loc la Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic Sportiv, la ea participand reprezentatii Federatiei Romane de Rugby, C.O.S.R. si M.E.N. Elevii au fost premiati cu diplome, medalii si cupe iar din partea C.O.S.R. au primit echipament sportiv, incaltaminte, rucsac si mingii.

Lotul echipei Scolii Gimnaziale Stancuta care a participat la faza finala a fost urmatorul: LEOCĂ ELENA MĂDĂLINA, ISPILAT DANIELA, LUPU IONELA, CHIRU ANDREEA, MANOLACHE FLORIN, CIUPERCĂ IULIAN, MANOLACHE COSTEL, ISPILAT IONUŢ, MATEI DRAGOŞ MARIAN, DRĂGHICI VASILICĂ, SANDU CRISTIAN MARIAN, LUNGU ALEXANDRA IOANA.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •