Sport

Meciuri decisive pentru clasamentul Ligii feminine de handbal

Meciuri decisive pentru clasamentul Ligii feminine de handbal
Meciuri decisive pentru clasamentul Ligii feminine de handbal
Meciuri decisive pentru clasamentul Ligii feminine de handbal

Miercuri 28 mai sunt programate meciurile din etapa a II-a a returului din play-off-ul și play-out-ul Ligii Naționale de handbal feminin, etapă în care se pot stabili echipele care vor câștiga medaliile de argint, respectiv de bronz, în situația în care HCM Baia Mare este deja campioana României, pentru prima data în istorie.

HC Dunărea Brăila a plecat de marți la Brașov, acolo unde va întâlni miercuri de la ora 19.00 pe Corona Brașov, în direct la DigiSport. Dacă echipa antrenată de Bogdan Burcea va obține cel puțin un egal în partida cu Brăila, echipa de sub Tâmpa va fi vicecampioană, iar Dunărea Brăila va fi medaliată cu bronz, festivitatea de premiere pentru elevele Alexandrinei Soare urmând să aibă loc în ultima etapă, sâmbătă 31 mai, de la ora 14.30, când vor întâlni în Sala Polivalentă din Brăila echipa campioana, HCM Baia Mare. Meciul dintre Brașov și Brăila va fi arbitrat de Constantin Din și Sorin Dinu din București, cei care au arbitrat și meciul din turul play-off de la Brăila, în care Corona s-a impus cu 33-19! Observator FRH la meciul de la Brașov este Doru Manea. Deși mai are doar șanse utopice de a termina pe locul 2 în acest campionat, HC Dunărea Brăila are datoria morală față de publicul brăilean să facă un meci bun la Brașov și să obțină un rezultat bun, chiar dacă nu se va putea baza pe Lăcrămioara Stan, eroina meciului din turul sezonului regulat, când Brăila a obținut o victorie la Brașov în ultima secundă, în urma faptului că Lăcrămioara a parat o aruncare de la 7 m. Portărița Dunării Brăila susține în aceste zile examenul de Bacalaureat.

În grupa a II-a din play-off, „U” Jolidon Cluj poate prinde un loc de Cupe Europene, cu condiția să nu piardă meciul de acasă cu HCM Roman. Echipa din Roman are asigurat locul în Cupa Cupelor, în urma faptului că a fost finalistă în Cupa României, dar miza lor în campionat este de a ajuta echipa lui Gheorghe Tadici să se claseze pe loc de cupe europene, având în vedere relația lui Florentin Pera cu Tadici. Luând în considerare acest aspect HCM Roman își va vinde scump pielea în meciul din sala Horia Demian din Cluj, meciul jucându-se miercuri de la ora 17.30, și va fi transmis în direct de DigiSport. Meciul dintre cele două va fi arbitrat de perechea Drăgănescu/Eremia din Gorj.

În play-out, grupa I nu are practic nici o miză, CSM București, SCM Craiova și Cetate Deva jucând doar pentru orgoliu. În grupa a doua CSM Ploiești, CSU Neptun Constanța și HCM Rm. Vâlcea se bat pentru a evita barajul pentru menținerea în Liga Națională, cu alte meciuri în plus după un campionat istovitor. Ultimile două echipe din clasamentul final vor juca baraj de promovare/retrogradare în Liga Națională cu echipele clasate pe locul 2 în cele două serii din Divizia A. După ce în sezonul regulat nu au obținut nici o victorie, HCM Râmnicu Vâlcea se poate salva de la baraj dacă va câștiga meciul de miercuri cu Neptun Constanța, în timp ce echipa din Constanța are nevoie de minim un egal pentru a mai spera să nu ajungă la baraj alături de CSM Ploiești. Partida de la Vâlcea va începe de la ora 18.00. Turneul de baraj este programat la Sibiu în perioada 2-4 iunie 2014.

În play-outul pentru locurile 7-9, etapa de miercuri 28 mai programează meciul dintre CSM București și SCM Craiova, unul în care echipa din București, cu o sumedenie de vedete în lot, nu are cum să-l piardă. Partida va avea loc în sala Rapid din București, cu începere de la ora 18.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •