Ingrediente:
500 g carne de vita cu porc
40 ml ulei de masline
6 felii bacon/kaizer
200 g parmezan
Foi de lasagna
1 ceapa tocata fin
2 morcovi
3 catei de usturoi pisati
2 felii telina
300 g bulion /rosii in bulion
100 ml vin rosu
1 lingurita oregano
1 lingurita patrunjel
3 foi dafin
Sare
Piper
Pentru sosul bechamel:
25 g unt
500 ml lapte
Nucsoara
2 linguri faina
Mode de preparare:
Intr-o cratita de marime medie turnati uleiul de masline, peste care puneti baconul taiat cubulete si amestecati. Cand baconul s-a prajit, adaugati carnea tocata amestecand si lasati sa se rumeneasca.Adaugati ceapa tocata marunt. Adaugati apoi morcovii si telina cubulete mici, usturoiul pisat, foile de dafin si amestecati bine. Lasati cateva minute, timp in care amestecati din cand in cand. Adaugati jumatate din piureul de rosii. Dupa cateva minute adaugati vinul si lasati sa se evapore. Turnati apoi restul de piure de rosii. Lasati sa fiarba la foc mediu aproximativ o ora si jumatate, pana la 2 ore, si amestecati compozitia pentru a nu se lipi si pentru a se fierbe uniform. Asezonati cu oregano, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si amestecati pentru ultima oara.
Puneti o cratita cu apa si sare la fiert. Cand apa a dat in clocot, lasati sa fiarba in continuare la foc mic si inmuiati, rand pe rand, cate o foaie de lasagna timp de 1 minut, in apa clocotita (nu puneti mai multe foi in cratita in acelasi timp ; se vor lipi intre ele si nu veti avea niciun rezultat; daca totusi doriti sa faceti asta, puteti adauga cateva picaturi de ulei de masline in apa care fierbe si inmuiati cu mare atentie).
Intr-o tava rezistenta la temperaturi inalte, asezati lasagna astfel: un strat de carne tocata, presarati parmezan sau puteti inlocui si cu mozzarella, rezultatul va fi la fel de bun. Peste acestea adaugati foile de lasagna. Atentie, acestea se aseaza in tava astfel incat marginile lor sa se suprapuna, si nu o foaie langa cealalta. Se repeta procesul, atat cat va permit foile de lasagna si compozitia dar si marimea tavii pe care ati ales-o.
Introduceti tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute.