ProBr

Lansarea proiectului ”Caravana baschetului brailean”

Lansarea proiectului ”Caravana baschetului brailean”
Lansarea proiectului ”Caravana baschetului brailean”
Lansarea proiectului ”Caravana baschetului brailean”

Asociația Club Sportiv Cuza Sport Brăila a organizat miercuri, 23 septembrie, la Centrul Multicultural și de Recreere ”poarta Cetății Brăila” din strada Ana Aslan 27-29, conferința de presă de lansare a Proiectului ”Caravana baschetului brăilean”, proiect finanțat de Consiliul Județean Brăila,îin baza „Programului pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean – cultură, culte, sport pentru anul 2015”.

Proiectul se va desfășura în perioada 25 septembrie – 13 noiembrie, în care CS Cuza Sport va promova baschetul în 8 școli din municipiul și județul Brăila.   Proiectul, in valoare de circa 30.000 lei, beneficiaza de o finantare de 26.072,59 lei din partea Consiliului Judetean Braila, restul fiind contribuția CS “Cuza Sport”. Proiectul este conceput ca o acțiune de promovare a baschetului în rândul copiilor, având ca principale obiective îmbunătățirea mijloacelor de selecție în vederea atragerii unui număr de peste 800 de copii în vederea practicării baschetului la nivel local și judetean; diversificarea mijloacelor de promovare a mișcării baschetbalistice în rândul comunității brăilene, în special în rândul tinerilor cu 8 meciuri demonstrative și peste 40 de concursuri de aptitudini sportive.IMG_1384

Prima acțiune este programată vineri, 25 septembrie, de la ora 11.30, la Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza. Următoarele acțiuni vor avea loc la școala Surdila Greci, Scoala Mihail Kogălniceanu din Brăila, Liceul teoretic Nicolae Oncescu din Ianca, Liceul teoretic ”Nicolae Iorga” Brăila, Școlile din Roșiori, Tufești și Liceul G. Vâlsan” din Făurei. IMG_1376

La conferința de presă au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean Brăila, care au salutat inițiativa celor de la CS Cuza Sport Brăila, Raluca Oana Marin a spus că anul acesta a fost de bun augur pentru CS Cuza Sport, pentru că au mai aplicat o dată anul trecut, dar nu au fost eligibili pentru că sediul clubului era încă înregistrat în Galați. Aceasta a spus că speră ca CS Cuza Sport să finalizeze proiectul cu succes, atât pentru club cât și pentru copiii cărora li se adresează acest proiect.

Invitat la conferința de presă, Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJST Brăila, a spus că apreciază evoluția CS Cuza Sport în anii de când ființează, reușind să pornească de jos, cu forțe proprii și acum să ajungă să aibă inclusiv echipă de seniori înscrisă în campionatul Ligii 1.

IMG_1381 IMG_1388

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •