Sport

Incredibil! Dacia Unirea a revenit de la 0-2 si a castigat cu 4-3 in deplasarea de la Oradea

Incredibil! Dacia Unirea a revenit de la 0-2 si a castigat cu 4-3 in deplasarea de la Oradea

Incredibil! Dacia Unirea a revenit de la 0-2 si a castigat cu 4-3 in deplasarea de la Oradea

Dacia Unirea Brăila a reușit ceea ce nimeni nu credea, să vină de la Oradea cu toate cele trei puncte. Performanța elevilor lui Alin Pânzaru este cu atât mai mare cu cât au reușit să revină după ce au fost conduși cu 2-0 și în 12 minute au marcat de patru ori. Un mare merit îl are Alin Pânzaru, care a reușit să-și mobilizeze jucătorii la pauză și să reușească să întoarcă rezultatul, în condițiile în care au lipsit din lot doi dintre jucătorii valoroși, Olimpiu Bucur și Paul Cubleșan, ambii accidentați. 

Prima fază periculoasă de poartă a aparținut brăilenilor, în minutul 10. La o incursiunea pe partea stângă în careul bihorean a lui Cosmin Mihai, acesta şutează din 8 metri, unghi de 45 de grade, dar portarul Poiană a respins în corner. Lovitura de colț a ajuns în careu la Ivan, dar acesta din 6 metri a trimis pe lângă poartă.

În minutul 14 Goge a intrat în careu brăilenilor până în apropierea liniei de fund, a pasat pe jos, în centrul careului la Herghelegiu, care a șutat peste poartă. În minutul 19 la o combinație între Roşu şi Goge, mingea ajunge la ultimul care din 8 metri şutează, dar portarul Olaru a scos cu piciorul şi a deviat în corner. Lovitura de la colțul terenului a fost executată înalt în careu, de unde Codoş a reluat din 6 metri cu capul, Olaru a respins, dar numai până la Andrei Herghelegiu, care din 4 metri a reluat în plasă, 1-0 pentru Luceafărul.

În minutul 29, la o lovitură liberă executată de Paul Păcurar, de la 22 de metri, lateral dreapta, Constantin Roşu a reluat din vole, dar portarul Olaru a scos. În minutul 30, la o acţiune în viteză a lui Constantin Roşu, acesta a centrat în careu, iar Andrei Herghelegiu a trimis sub transverală de la 10 metri şi a modificat tabela pentru a doua oară.

În minutul 32 la o incursiune pe partea stângă a lui Codoban, acesta a centrat pe jos în careu, pentru Roşu, rămas singur cu portarul, dar a șutat pe lângă bară din 7 metri. Repriza s-a încheiat cu o acțiune periculoasă a brăilenilor. În minutul 41 Cosmin Mihai a centrat pe jos de pe partea stângă, în faţa porţii, dar Poiană a respins și a îndepărtat pericolul.

Repriza secundă a început tot cu o ocazie a brăilenilor. Sorin Frunză a șutat în minutul 49 de la 22 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară. Un minut mai târziu Roşoagă și Frunză au combinat, ultimul a pasat în spate pentru Costel Roşu aflat în careu, iar acesta a șutat peste poartă de la 12 metri. La faza de atac pornită de gazde, mingea a ajuns la Goge, care din 14 metri lateral dreapta a șutat peste poarta lui Olaru.

Jocul mai ofensiv al brăilenilor din această repriză secundă avea să se concretizeze în minutul 62 cu golul lui Cosmin Mihai. Covaciu a executat un corner de pe partea stângă, iar mijlocașul brăilenilor s-a înălțat și a reluat cu capul în plasa porții gadelor, din 6 metri, 2-1.

După numai două minute Dacia Unirea Brăila a reușit să egaleze. Roșoagă a centrat de pe partea dreaptă, iar Gabriel Niță a reluat din cădere în poarta apărată de Poiană, 2-2. În minutul 70 brăilenii au reușit ceea ce nimeni nu credea după prima repriză. Niţă a centrat în faţa porţii şi Cosmin Mihai a marcat cu latul din 2 metri și în doar 8 minute Dacia Unirea a revenit și a trecut la conducere după ce a fost condusă cu 2-0. Orădenii s-au debusolat și mai tare și în minutul 74 au fost din nou surprinși de un atac al brăilenilor, la capătul căruia Sorin Frunză a marcat pentru 4-2 cu un șut din interiorul careului, pe lângă portarul Poiană.

În minutul imediat următor gazdele au redus din handicap. Petre Goge primește o pasă în careul brăilenilor și îl driblează pe portarul Olaru şi marchează, bară-gol, 4-3 pentru Brăila. Gazdele au egalat după egalare în ultimul sfert de oră, dar Cordoș a ratat la ultima fază a meciului, trimițând  cu capul pe lângă poartă.

Luceafărul Oradea: Poiană – Fl. Drăgan, Andr. Cordoş, Al. Iacob, I. Ban – Goge, Asanache (min. 81 Feher), P. Păcurar, Codoban (min. 61 Bedea) – C-tin. Roşu (min. 67 Chiş-Toie), Hergheligiu. Antrenor: Cornel Ţălnar

Dacia Unirea Brăila: Bg. Olaru – Gab. Niţă, G. Lazăr (min. 60 Iosofache), Ghiocel, Stănciulescu – Covaciu (min. 80 Dima), L. Ivan – Roşoagă, Frunză, C. Mihai (min. 82 G. Puia) – Costel Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru.

În urma acestei victorii Dacia Unirea Brăila a urcat pe locul 7 cu 7 puncte și golaveraj 19-11, iar sâmbătă va juca pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, lidera clasamentului după 4 etape, cu 12 puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •