Actualitate

In ultima saptamana 34 de soferi au fost lasati fara permis de politistii rutieri

In ultima saptamana 34 de soferi au fost lasati fara permis de politistii rutieri

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 650 de abateri de la legislația rutieră și au fost reţinute peste 50 de permise și de certificate de înmatriculare.

În perioada 26 martie – 01 aprilie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 651 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 34 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 22 de certificate de înmatriculare.

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 18:50, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Gropeni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 212, între localităţile Gropeni şi Tichileşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul volanului intrând în şanţul de pământ de pe marginea drumului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,92 mg/l. Şoferul a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 01 aprilie a.c., la ora 02:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 24 ani, din comuna Surdila – Găiseanca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 212, pe raza localităţii Cuza Vodă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,43 mg/l.

Acesta a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cauze a fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •