Sport

HC Dunarea a pierdut la Brasov si a terminat pe locul 3

HC Dunarea a pierdut la Brasov si a terminat pe locul 3
HC Dunarea a pierdut la Brasov si a terminat pe locul 3
HC Dunarea a pierdut la Brasov si a terminat pe locul 3

Corona Brașov – HC Dunărea Brăila 31-27 (15-14)

HC Dunărea Brăila a abordat mai motivate un pic meciul de la Brașov cu Corona, sperând într-o relaxare a elevelor lui Bogdan Burcea care să le perimită un rezultat bun, de ce nu o reeditare a rezultatului din turul sezonului regulat. După cum a început meciul se părea că echipa Alexandrinei Soare are șanse să pună probleme Coronei, marcând primul gol al meciului prin Ada Moldovan în secunda 55.

Meciul a fost echilibrat în prima parte, chiar dacă Corona a reușit în minutul 7 să se distanțeze la trei goluri, scor 5-2. După time-outul cerut de Sanda Soare, HC dunărea a marcat de două ori, prin Farcău și Moldovan și au ajuns la un gol în spatele brașovencelor. În minutul 15, Moldovan a interceptat o minge în apărare și a pornit contraatacul finalizat cu golul care a restabilit egalitatea, scor 8-8. În minutul 20, Moldovan a readus Brăila în avantaj pentru a treaia oară în acest meci, scor 9-10. Ultima dată când Brăila a mai fost în avantaj a fost în minutul 25, când Eșanu a marcat pentru 12-13, după care Hotea de două ori și Laura Chiper au adus Brașovul în avantaj de două goluri. Gabriela Perianu a marcat primul ei gol în ultimul minut și a stabilit scorul primelor 30 de minute, Corona – HC Dunărea 15-14.

La reluare Horjea a egalat rapid, dar gazdele au refăcut imediat diferența de două goluri prin reușitele lui Zamfir și Brădeanu. În minutul 41, după o minge trimisă în bară de Horjea, brașovencele au plecat pe faza a doua și s-au distanțat la trei goluri prin golul Oanei Apetrei, iar un minut mai târziu Zamfir a dus Corona prima dată la patru goluri avantaj. Deși aflate în inferioritate numerică, Corona s-a distanțat la cinci goluri în minutul 47, cu un gol marcat de Zamfir. Brăila a revenit în joc și a reușit să înscri într-un moment în care se afla în dublă inferioritate numerică, după eliminările lui Farcău și Brot, Horjea înscriind pentru 27-24 în minutul 52. Corona a ripostat însă cu 4 goluri consecutive și s-a distanțat la 7 goluri, scor 31-24, iar victoria nu mai avea cum să le scape. Relaxarea gazdelor, care au încercat pe final să facă și spectacol, a dat posibilitatea brăilencelor să marcheze de trei ori, o dată prin Moldovan și de două ori prin Anamaria Dragut. În ultima secundă, interul Brăilei putea să își treacă în cont al treilea gol consecutiv în acest meci, dar aruncarea ei de la 7 m a fost parată de Anamaria Mîrcă. Corona a încheiat astfel sezonul cu o victorie la patru goluri diferență în fața Dunării Brăila, victorie care i-a adus medaliile de argint, premierea elevelor lui Bogdan Burcea fiind făcută la finalul meciului de președintele FRH, Alexandru Dedu.

Pentru HC Dunărea Brăila urmează sâmbătă 31 mai, de la ora 14.30, ultimul meci din acest sezon, acasă cu HCM Baia Mare, meci la finalul căruia elevele Alexandrinei Soare vor primi medaliile de bronz ale ediției 2013 -2014 a Ligii naționale feminine de handbal.

În meciul de la Brașov pentru HC Dunărea au jucat: Gabriela Dobre – 9 intervenții, Elena Voicu – 5 intervenții; Ada Moldovan -10 goluri (5 de la 7 m), Alina Horjea – 7 (1 de la 7 m), Ramona Farcău -4, Anamaria Dragut -2, Nicoleta Eșanu -1, Gabriela Perianu -1, Nicoleta Safta -1, Adina Brot -1, Carmen Gheorghe, Raluca Irimia. Horjea și Dragut au ratat câte o aruncare de la 7 m.

Pentru Corona Brașov au marcat: Laura Chiper – 7, Cristina Zamfir -6, Aurelia Brădeanu -6 (4 de la 7 m), Camelia Hotea -5, Adriana Țăcălie -3, Oana Apetrei -2 și Mihaela Briscan -2. În poartă Denisa Dedu a avut 7 intervenții, iar Anamaria Mîrcă a avut 8 intervenții reușite.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •