[quote style=”1″]Acuma…alcatuirea-i cam greoaie, dat fiind faptul ca, indeobste carnea de manzat nu-i chiar asa usor de preparat si doar o linie foarte subtire desparte o bucata de friptura buna de-o talpa de pantof…
Da, poate nu-i dracu’ chiar atat de negru, incat sa iasa grill-ul precum talpa…
Mi-a picat sub ochi la o macelarie tare faina, deschisa de curand pe langa casa mea, o bucata buna de carne de manzat, macelaru’ desi foarte tanar se vede ca stie meserie, spuneam o bucata buna, frageda si varstata discret cu fire de grasime subtiri ca firul de ata.
Fireste ca m-am improprietarit la minut cu bucata, erau si doua vanzatoare frumoase acolo, da’ ele au ramas cu treaba lor, pentru ca nu puteam sa-i explic neveste-mii decat provenienta carnii, in rest…mai greu …si odata ajuns la domiciliu conjugal, am lasat carnita asta pret de vre-o 3 ceasuri la odihna, pe masa din bucatarie, inainte sa o zvarl pe grill-ul fierbinte. Intotdeauna, lasati carnea la odihna o vreme inainte sa o pregatiti, odihna la temperatura camerei, pentru carne, e ca mersul la bai pentru noi!
Pana se mai relaxeaza carnea sa urmarim si ce mai avem nevoie sa punem pe langa…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- ½ kg escalop de manzat
- 200 g rucola
- Otet balsamic de Modena
- Ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- Sare
- Mix de piper
[/list]
Mod de preparare:
Ma rog,…cat s-a odihnit eu am “legumit” cuvincios dintr-o sticla personala de Pinot noir, anticipand intrucatva deliciul ce avea sa vina. Este foarte important sa preincalziti cuptorul in etapa asta. Bine, bine, probabil ca va intrebati “ce legatura are cuptorul cu grill-ul ? Aparent niciuna, insa nu va antepronuntati!
Am fasonat bucata de carne, am taiat-o felii si am “zvarlit-o” pe grill-ul fierbinte.
Trebuie sa stim ca statul pe foc excesiv, nu-i prea place carnii de manzat, asa ca limitati-va la 3 minute de frigere pe fiecare parte.
Rostuim la iuteala o tigaie rezistenta, in care turnam o lingura de ulei cu rozmarin, putin unt si impreuna cu bucatile de carne luate de pe grill, o bagam pentru zece minute la cuvenita fragezire. Ei bine, asta face diferenta intre o friptura buna, suculenta si gustoasa…si o talpa de pantof, e drept…de piele, dar tot talpa. Scoateti carnea si lasati la odihna, iar, 5 minute. Asta este!
In rastimpul asta, pregatiti patul de rucola, adaugand otetul, uleiul, usturoiul taiat felii subtiri, sarea si piperul. Amestecati bine, montati pe platou rucola, felii mai groase de rosie deasupra apoi grill-ul de manzat, pe care abia acum il asezonam din sare si piper. Tusa finala din sos de soia dark si, pentru numele lui Dumnezeu nu uitati Pinot-ul.
Noroc!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare