Sport

Greu la deal…. Dacia Unirea invinsa cu 7-0 la Clinceni

Greu la deal…. Dacia Unirea invinsa cu 7-0 la Clinceni

Dacia Unirea Brăila a siferit cea mai drastică înfrângere din ultimii ani, pierzând cu 7-0 meciul de la Academica Clinceni, după ce a jucat 70 de minute cu un om mai puțin. Echipa brăileană a rămas cu două puncte după patru etape, cu golaveraj 3-11 și a coborât pe locul 17. 

Rămasă fără antrenor principal înaintea acestui meci, Dacia Unirea a avut pe parcursul joculului de la Clinceni o evoluție mai mult decât modestă și s-a apropiat foarte rar de poarta gazdelor, fără a avea vreun șut pericolos care să-l pună în dificultate pe portarul Andrei.

Cu doar câteva excepții, echipa a părut fără orizont și fără putință de a face ceva. Jocul s-a rupt definitiv în minutul 22, când arbitrul Anghelinei l-a eliminat direct pe Gabriel Niță pentru inhjurii aduse arbitrului care a dictat un penalty gratuit, la un fault produs în afara careului. Niţă a cedat nervos, dar nu are nici o scuză pentru că și-a lăsat echipa în 10 oameni.

Echipa de la Clinceni a fost clar mai bună, cu jucători cu experiență, și nu avea nevoie neapărat de ajutorul arbitrilor pentru a se impune în fața unei echipe a Brăilei care au jucători care doar doresc să joace la nivelul Ligii a 2-a, dar care fac față cu greu unui meci de 90 de minute. Portarul Raul Avram, care în primele meciuri a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Dacia Unirea, a gafat în acest meci la cel puțin două goluri. 

Academica Clinceni a deschis scorul în minutul 2 prin Bogdan Barbu. Dobrescu a centrat de pe stânga în careu, mingea a ajuns la Nicola, aflat la bara a doua, acesta a scos la 16 metri la Bogdan Barbu, care trage a înscris pentru 1-0, cu un șut fără replică pentru Avram. În minutul 22 Nicola a avut o acţiune în partea stângă, și a fost faultat de Niță înainte de a intra în careu, dar arbitrul a văzut faultul în suprafața de pedeapsă și a dictat penalty. Gabriel Niţă a protestat și l-a înjurat pe arbitrul anghelinei, care i-a acordat direct cartonașul roșu fundașului dreapta al Brăilei. Bogdan Barbu a executat lovitura de la 11 metri și a făcut ca scorul să devină 2-0 în minutul 23.

În minutul 38 Barbu a executat un corner, a centrat în careul brăilenilor și Cătălin Găină a trimis cu capul la colțul scurt, 3-0 pentru Clinceni.

În repriza a doua măcelul a continuat. În minutul 60 Horșia a pătruns în careu și i-a pasat în spate lui Robert Ion, care a trimis cu latul din 8 metri în poarta lui Avram. Nici nu au apucat bine să repună mingea de la centru terenului că au și pierdut-o, iar Academica a declanșat un atac rapid, finalizat de Mihai Dobrescu, care a înscris din unghi, printre picioarele lui Avram.

În minutul 70, Barbu a pasat lung pentru Costin Gheorghe, rămas singur cu Avram, iar acesta a înscris cu un şut la colţul lung. În minutul 90+2, Ovidiu Horşia a stabilit rezultatul final, 7-0 pentru Academica.

Dacia Unirea Brăila a jucat în formula: R. Avram – Gab. Niţă, Ben Hamza, C. Merville, Hîmpea – Moroianu – Liviu Gheorghe (min. 46 M. Calu), A. Pleşa (min. 42 C. Ciucureanu), M. Maxin, Yuefeng Lu – Silviu Crăciun (min. 72 L. Coteț).

Este greu de crezut că putem obţine rezultate pozitive, dacă vor continua să joace în maniera în care au făcut-o la Clinceni, dar, mai ales, dacă nu sunt aduși jucători de nivelul ligii secunde.

,,În primul rând țin sa le mulțumesc suporterilor care ne-au însoțit azi la meci și tuturor celor care sunt alături de noi și cunosc cu adevărat problemele prin care trecem! Având în vedere că într-un timp atât de scurt a fost nevoie de a înființa o echipă de la A la Z este și greu să ai pretenții în fața unui adversar care e favorit la promovare! Repet, suntem intenționați să facem doar lucruri bune aici, la aceasta echipă, dar suporterii și cei care sunt în preajma echipei trebuie să aibă răbdare! Vor veni în cursul săptămânii viitoare noi jucatori, iar la nivelul actualului lot și în structura administrativă se vor face schimbări majore!”, a scris directorul sportiv Cristian Hossu pe pagina de facebook a clubului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •