• Contact
joi, 1, iunie 2023
No Result
View All Result
ProBraila
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Documentar

Gradina Zoologica din Braila, la 30 de ani de existenta

14/03/2014
in Documentar, Evenimente, Reportaje
Timp de citire:5 mins read
A A
0
Gradina Zoologica din Braila, la 30 de ani de existenta

Gradina Zoologica din Braila, la 30 de ani de existenta

0
Distribuiri
32
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

 

Gradina Zoologica din Braila, la 30 de ani de existenta
Gradina Zoologica din Braila, la 30 de ani de existenta

 Gradina Zoologica din Braila este una dintre cele mai frumoase din tara si chiar decat multe din strainatate, dupa cum sta scris in cartea de oaspeti a parcului zoo brailean. Miile de vizitatori, incantati de ceea ce au vazut in Parcul Zoo din Braila, au lasat mesaje de felicitare si de incurajare, iar cei mici au fost atat de incantati, incat au lasat pupici pe foile cartii de oaspeti. Parcul Zoo din Braila a fost infiintat in 1983, ceea ce inseamna ca anul acesta sarbatoreste 30 de ani de existenta. Este situat in partea de sud a orasului, pe Soseaua de Centura. Se intinde pe o suprafata de 4,6 hectare, din care pe 1,9 hectare sunt construite amplasamentele, in care se gasesc 49 de specii cu 325 de exemplare de animale, din care 29 de specii de mamifere si 17 specii de pasari. Parcul este prevazut cu parcare auto, loc special amenajat pentru fumatori, trei locuri de joaca pentru copii si manej pentru echitatie.

ArticoleSimilare

Miercuri, 31 mai, a avut loc faza județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, ediția 2023

Recomandările pompierilor brăileni pentru minivacanța de 1 iunie și Rusalii

Bărbat din Movila Miresii dat dispărut. L-ați văzut?

Gradina Zoologica este un important punct de atractie in Braila, dupa cum o demonstreaza si incasarile din bilete. Astfel, in conditiile in care un bilet pentru copii costa 2 lei, iar pentru adulti 5 lei, in a doua zi de Paste s-a obtinut un record de incasari din vizitarea parcului, respectiv 100 milioane lei vechi, dupa cum ne-a declarat administratorul Parcului Zoo Braila, Nelu Gheorghe. Oricum, toti banii obtinuti se duc pe hrana si ingrijirea animalelor, care mananca zilnic nu mai putin de 120 kg carne. 

Nelu Gheorghe, citind din cartea de oaspeti a Parcului Zoo
Nelu Gheorghe, citind din cartea de oaspeti a Parcului Zoo

„Ceea ce vedeti in Gradina Zoologica nu este numai meritul meu, ci al intregii echipe care lucreaza la Parcul Zoo din Braila. Suntem o familie. Daca nu erau ei, nu puteam realiza ceea ce se vede astazi in parc. Nu va ascund ca am continuat o munca deja inceputa aici la zoo de vechea conducere. Este o munca grea, care este facuta de dimineata si pana seara, dar am satisfactia ca vizitatorii sunt incantati de ceea ce vad la Braila. Avem oaspeti din Galati, Constanta, Vrancea, Ialomita, Buzau, Vaslui. De la vizitatori am inteles ca Gradina Zoologica de la Braila este mai frumoasa chiar si decat gradinile din Belgia si Ungaria”, a spus Nelu Gheorghe.

Vizitarea Parcului Zoo se poate face, pe timpul verii, dupa urmatorul program: de luni pana duminica, intre orele 10:00 si 20:00. Aici puteti admira struti nando, capriori europeni, lupi de Alaska, tigrul siberian , strutul african, cerbul lopatar, bivolul african, yakul, muflonul, porcul spinos, porcul vietnamez, coati, rate mandarine, gaina de matase, gaste canadiene, porumbelul gulerat, gasca egipteana, lebada neagra, strutul Emu si strutul african.

Ursul Stalica, vedeta Parcului Zoo
Ursul Stalica, vedeta Parcului Zoo

 Ursul Stelica, vedeta parcului, care a ajuns la frumoasa varsta de patru ani si la o greutate de 400-500 kg, face un adevarat spectacol atunci cand are vizitatori. Stelica face numai ghidusii: se urca pe grota in care doarme sau intra in bazinul plin cu apa si incepe sa se joace cu o anvelopa de masina, pe care o prinde cu dintii si o tranteste in apa, spre bucuria copiilor care sunt incantati de spectacolul oferit. Stelica face parte din familia ursul brun. Este un urs mare, a carui culoare variaza de la brunul caracteristic, la cafeniu-rosiatic sau negru. Femelele ating in medie 110-200 kg, iar masculii 160-385 kg. Traiesc aproximativ 30 de ani.

 

 

Poneiul Floricel, un calut in miniatura
Poneiul Floricel, un calut in miniatura

 

Poneii sunt de asemenea un punct de atractie pentru vizitatori, mai ales ca, de Florii, s-a nascut si micutul Floricel, un calut in miniatura, la care copiii privesc cu fascinatie. Poneii maturi pot fi calariti de copii contra sumei de 15 lei. Timp de 10 minute, micutii isi pot exersa aptitudinile de calareti, intr-un spatiu de manej amenajat in incinta parcului. Pentru reprizele de echitatie stau la dispozitia doi ponei special dresati. Exemplarele din Braila fac parte din rasa poneiului de Shetland. Inaltimea lor variaza intre minimul de 65 cm si maximul de 115 cm. Corpul este robust, acoperit de par gros si calduros, abdomenul este arcuit, membrele scurte. Nu exista o culoare specifica acestei rase. Este o rasa de ponei foarte rezistenta, folosita la calarit, tras la caruta si carat poveri. Poate sa tracteze de doua ori propria greutate. In zilele noastre, poneiul de Shetland este folosit in activitati de agreement, putand fi foarte usor calarit atat de adulti cat si de copii. Poneiul de Shetland atinge maturitatea sexuala la varsta de 3 ani si raieste aproximativ 20 de ani.

 

Tigrul siberian Alf, mandru si impunator
Tigrul siberian Alf, mandru si impunator

Un exemplar cu totul impunator este tigrul siberian Alf, care iese in evidenta prin latura lui puternica si, totodata, eleganta. Tigrul Siberian este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru si cea mai mare felina in viata. Se hranesc cu caprioare, porci salbatici si bivoli. Usor de recunoscut dupa blana lor vargata, sunt inotatori puternici si adesea se scalda in lacuri sau rauri. In zilele calduroase, poate fi admirat in timp ce se scalda sub dusul amenajat de angajatii Parcului Zoo. Tigrul este o specie in pericol de disparitie. Pana in ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuala, au ramas numai cinci, dintre care tigrul siberian se confrunta cu pericolul iminent al disparitiei.

 

Maimuta Cici, satula de „prizonierat”, vrea sa ia drumul codrului
Maimuta Cici, satula de „prizonierat”, vrea sa ia drumul codrului

 Cici, vedeta de altadata a Parcului Zoo din Braila, isi priveste acum vizitatorii de sus la propriu, dintr-o cusca construita la etaj, locatie unde a fost mutata drept pedeapsa pentru ca a mai furat un aparat foto. Ultimul. La drept vorbind, smechera maimuta Cici a fost pedepsita din cauza vizitatorilor, care nu au respectat regulamentul si s-au apropiat prea mult de cusca, dorind sa faca poze. Oricum, incidentele de genul acesta au fost foarte multe in decursul anilor. La un moment dat, conducerea Parcului Zoo a decis sa agate, langa cusca, cat mai vizibil, resturile unui telefon mobil, iar deasupra pungii sa afiseze urmatorul mesaj: „Acesta a fost… un telefon. Nu depasiti gardul de protectie. In caz contrar… se poate sfarsi mai rau!”. Atat mesajul, cat si ramasitele telefonului se pare ca nu au avut efectul scontat. La parterul custilor cu maimute locuiesc Gimbo si Luna, care, deocamdata, nu au apucaturi „penale”. Cele trei maimute din Parcul Zoo fac parte din specia Macacului, care traieste in medie 28-32 de ani. In perioada de imperechere, femelele se imperecheaza in medie cu 10 masculi.

Leul Ionica, regele animalelor din Parcul Zoo
Leul Ionica, regele animalelor din Parcul Zoo

Mai pot fi admirate trei perechi de lei, conduse de Petrica, Enache – cel mai tanar mascul al parcului si Ionica, cel mai smecher, cu care angajatii gradinii zoo se chinuie foarte mult sa il bage in cusca. Leul este un mamifer din familia Felidae. Leul mascul poate fi recunoscut u?or datorita coamei sale ?i poate cantari pana la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cantarind pana la 150 kg. Leii traiesc in jur de 20 ani. Leul i?i protejeaza familia in momentele in care este atacata. De aceea, leul se poate numi ?i un iubitor de familie. Femelele se ocupa cu vanatul, in timp ce masculii apara ?i mentin frontierele teritoriului. Masculii sunt dati afara din grup cand ajung la maturitate.

 

 

Lupii de Alaska, in asteptarea iernii
Lupii de Alaska, in asteptarea iernii

 

Un exemplar fascinant este lupul de Alaska, cunoscut si sub denumirea de “lup de tundra”. Masoara pana la 150 cm, fara coada, este inalt de pana la 80 cm si cantareste 50-70 kg. In natura, el tarieste la polul nord, in zone unde temperaturile sunt extreme (-30 grade celsius), de aceea verile de la noi din tara le suporta foarte greu.

 

 

 

Renul Rudolf, cu gandul la fascinatia Craciunului
Renul Rudolf, cu gandul la fascinatia Craciunului

 

Renul Rudolf este admirat mai ales in timpul iernii. Putini stiu ca renii prezinta oase nazale turbionate, care au scopul de a incalzii aerul inspirat. Articulatiile membrelor „pocnesc” caracteristic, fapt ce ajuta turma sa ramana compacta in timpul deplasarilor nocturne. Pot strabate pana la 5.000 km/an. In natura, traiesc in familii, turme sau aglomerari de pana la 3.000 de exemplare, coordonate de un singur lider.

 

Etichete: 30 de ani de existentabrailaGradina Zoologica Brailaparc zoo brailapro brailaprobrailastiristiri brailastiri onlinestiri online braila
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Miercuri, 31 mai, a avut loc faza județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, ediția 2023 31/05/2023
  • Recomandările pompierilor brăileni pentru minivacanța de 1 iunie și Rusalii 31/05/2023
  • Bărbat din Movila Miresii dat dispărut. L-ați văzut? 31/05/2023
  • Alexandru Popa: La Brăila, cele mai multe ramuri sportive au murit sau sunt pe moarte 31/05/2023
  • ”Caravana – Ziua Copilului” a ajuns ieri și astăzi la Movila Miresii și Însurăței 31/05/2023
  • Brăilean reținut de polițiști distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj contra bunelor moravuri 31/05/2023

FlashScore Liga 2 

  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.
Go to mobile version