Sport

Galerie foto: HC Dunarea Braila a trecut cu 23-21 de AHCM Slobozia

Galerie foto: HC Dunarea Braila a trecut cu 23-21 de AHCM Slobozia

HC Dunărea Brăila a reușit sâmbătă dimineață să obțină al treilea succes pe teren propriu din sezonul 2017-2018, învingând pe AHCM Slobozia cu 23-21 (12-10), după un meci în care emoțiile nu au lipsit. Echipa lui Florentin Pera nu s-a putut desprinde niciodată la mai mult de trei goluri, dându-le șansa celor de la Slobozia să conducă de câteva ori în prima repriză.

Brăila a deschis scorul în primul minut, după o aruncare de la 7 metri transformată de Alina Vătu, dar în minutul 6 oaspetele au trecut la conducere, scor 1-2 după două goluri marcate de Enescu. Brăila a revenit la conducere în minutul 16, scor 6-5, după un gol pe contraatac finalizat de Vătu. La acest scor Shteriova a irosit două acțiuni de atac, cu o aruncare la 2 metri peste poartă și una în bară. Slobozia a reușit să se mențină și după ce la scorul de 8-8 Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, Enescu și-a adus echipa în avantaj, scor 8-9. Andreea Predoi a marcat în minutul 27 pentru 9-10 și avea să fie ultima dată când oaspetele s-au aflat la conducere. Pe finalul primei reprize Dunărea Brăila a mai marcat de trei ori și s-a desprins pentru prima dată la două goluri diferență, scor 12-10 după 30 de minute de joc.

Primul gol al părții a doua a meciului a fost marcat de Marija Shteriova și Brăila s-a desprins pentru prima dată la 3 goluri. Putea să se ducă și la 4 goluri, dar Shteriova a nimerit bara, iar ocaziile s-au răzbunat și în minutul 38 Slobozia a egalat la 13, când Brăila era în dublă inferioritate numerică. La acest scor Cristina Gheorghe a ratat și ea o aruncare de la 7 metri. Jucătoarea Brăilei a recuperat mingea respinsă de portarul Mădălina Ion, dar a aruncat din nou în piciorul portăriței de la Slobozia.

În minutul 39, după 8 minute fără gol marcat în dreptul Brăilei, Ilyna a interceptat o minge în apărare și a pus-o pe contraatac pe Berescu, care a înscris pentru 14-13. Vătu a majorat diferența la două goluri și tot ea a readus Dunărea la 3 goluri avans, scor 16-13, după ce cu un minut înainte Ilyna ratase și ea o aruncare de la 7 metri. În minutul 48 Slobozia a reușit să se apropie la un singur gol, scor 18-17, dar n-au reușit mai mult fetele lui Covaciu, Shteriova marcând două goluri pentru Brăila din aruncări de la 7 metri și refăcând diferența de 3 goluri, 20-17 în minutul 51. Până la final s-a păstrat diferența de 2-3 goluri, iar rezultatul final a fost 23-21, cu ultimul gol al meciului marcat de Burlachenko în ultimele 20 de secunde de joc.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marija Shteriova – 8 goluri ( 2 de la 7 m), Alina Vătu -8 (2 de la 7 m), Cristina Gheorghe – 2 (1 de la 7 m), Ana Maria Berescu -2, Daniela Corban -2 și Diana Munteanu -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 12 intervenții reușite. Au mai jucat: Bianca Aron, Oana Cîrstea, Iryna Shutska, Dziyana Ilyna, Florentina Craiu.

Pentru Unirea Slobozia au marcat: Andreea Enescu – 10 goluri (6 de la 7 m), Elena Pătuleanu -4, Yaroslava Burlachenko -3, Paula Toma -2, Andreea Predoi -1 și Elena Mitrache -1. În poartă Mădălina Ion a avut 10 intervenții reușite. Au mai jucat: Ana Inculeț, Yulia Chernova, Irina Marchidanu, Ioana Georgescu, Elena Dăscălete.

După 16 etape HC Dunărea Brăila a urcat pe locul 7, cu 23 de puncte, la egalitate de puncte cu CSM Bistrița, loc pe care s-ar putea menține dacă Corona Brașov nu va câștiga în deplasarea de la Cluj Napoca. Următorul joc pentru echipa antrenată de Florentin Pera va fi sâmbăta viitoare, tot în Sala polivalentă danubius din Brăila, când va întâlni în Cupa României Fan Curier, pe Măgura Cisnădie.

În etapa a XVII-a din Liga Națională de handbal feminin. HC Dunărea se va deplasa la Rm. Vâlcea, pentru meciul cu HCM Rm. Vâlcea, echipă aflată pe podiumul Ligii Florilor în acest sezon.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •